INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Drama teribilă a unui campion mondial: "Nu aș face asta copilului meu nici dacă ar fi să dorm sub un pod"

Lucas Hernandez, după succesul Franței din finala cu Croația de la Mondial // FOTO: Guliver/ Getty Images
Lucas Hernandez, după succesul Franței din finala cu Croația de la Mondial // FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat joi, 18 octombrie 2018 09:05

Lucas Hernández, 22 de ani, fotbalistul lui Atletico Madrid, a fost abandonat de la 10 ani de tatăl său, și el jucător cândva la Atlético: "Niciodată nu voi renunța la fiul meu"

Într-un an ieșit din comun, a cucerit titlul mondial cu Franța și Europa League cu Atlético. Și a devenit tată. Lucas Hernández trăiește un vis, dar nu uită drama vieții sale.

 Când avea zece ani, familia s-a rupt. Într-o zi, tatăl lui, Jean François, fost fotbalist, și el la Atlético, a plecat și nu s-a mai întors. I-a abandonat pe toți. Pe soție și pe cei doi băieți. Lucas și Theo.Ultimul, mai mic cu un an, e împrumutat acum de Real Madrid la Sociedad.

"Acum realizez cum a distrus totul"

"De 12 ani, nu mai avem nicio veste de la el. Nici măcar după Mondial nu m-a căutat. Acum, când sunt tată, realizez mai bine ce a făcut. Cum a distrus totul", își mărturisește suferința fundașul stânga în Le Parisien.

"Poate, dacă îl voi mai întâlni, voi vorbi cu el, dar eu nu mă pot imagina trăind fără fiul meu. Niciodată nu voi renunța la băiat. Pentru nimic în lume. Și dacă ar fi să dorm sub un pod, nu aș face asta copilului meu".

Pentru Lucas, nu există decât mama. "Ei îi datorez totul. Ea ne-a crescut, ea ne-a dus la fotbal pe mine și pe fratele meu, ea a muncit nu știu câte ore pentru a ne pune ceva pe masă. Ceea ce sunt azi e mulțumită ei". 

"Spania mi-a oferit totul. Aici am crescut, aici trăiesc, aici s-a născut fiul meu, de aici e soția mea. Și vorbesc spaniolă mai bine ca franceză. Dar iubesc Franța. Sunt campion mondial cu Franța și în Franța sunt rădăcinile familiei mele. Am două țări. Când ajung în Franța, mă simt francez. Când sunt în Spania, mă simt spaniol"
"Mult timp, n-am avut nicio veste din Franța, nici nu știam dacă e cineva acolo care a aflat că eu exist. Într-o zi, la începutul acestui an, Deschamps m-a sunat și mi-a zis că mă are demult într-un colț al minții. I-am spus da imediat. De mic visam să joc pentru Franța"
"Nu sunt ca un tată pentru Theo. Doar un frate mai mare, protector. Am trăit momente dificile, însă am fost mereu împreună"
"Nașterea fiului meu Martín mi-a schimbat viața. Modul de a gândi, modul de a privi lumea. Înainte, mă gândeam doar la mine. Acum, fac totul pentru el"
Lucas Hernández, jucător Atlético

94 de meciuri
a jucat Lucas la Atlético în toate competițiile; nu a marcat niciun gol

15 selecții
are fundașul stânga la naționala Franței (0 goluri); a debutat pe 23 martie 2018, la 2-3 cu Columbia la Paris

Vezi și:  20 de ani de la cea mai mare enigmă: Ronaldo în finala CM 1998 » "A avut convulsii? Sau stop cardiac?!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  18 Octombrie 2018, 10:36

Un tata care a plecat la timp. Cunosc foarte multe familii in care tatal a jucat un rol extrem de negativ. De familie s-a ales praful, copii au ajuns cunoscuti de politie, casa s-a vandut, mama a murit...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează