INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOP FOTBALIȘTI

Drogba numește doi fotbaliști mai valoroși decât Messi

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat vineri, 23 martie 2018 00:32

Fostul internațional ivorian Didier Drogba consideră că Lionel Messi nu a ajuns încă la nivelul legendarilor fotbaliști Diego Maradona sau Pele.

Cu toate acestea, africanul în vârstă de 40 de ani a precizat în cadrul unui interviu acordat francezilor de la AFP că Messi este "un jucător extraordinar" și într-o zi îi poate egala pe cei doi.

"Messi, și dacă s-ar retrage acum, a făcut multe în fotbal. El nu este incă la nivelul lui Maradona sau Pele, dar nu este deloc departe de aceștia. Câștigarea unui Campionat Mondial îl va face și mai legendar. Este un jucător ieșit din comun", a declarat Drogba, care este jucător dar și proprietar al clubului nord-american Phoenix Rising.

Ajuns la 30 de ani, Messi este considerat de mulți specialiști unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului. Argentinianul, care se află la Barcelona de la vârsta de 14 ani, mai are contract până în iulie 2021 și este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 180 de milioane de euro. În tricoul formației blaugrana Messi a doborât numeroase recorduri inviduale dar și la nivel de echipă.

5 trofee Ballon d' Or (2009, 2010, 2011, 2012, 2015), cele mai multe, are Messi în cariera sa, la egalitate cu Cristiano Ronaldo

374 de goluri a marcat Messi în La Liga din 2004 până în prezent, fiind golgeterul all-time al competiției

sursa: mirror.co.uk

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
argus
argus  •  24 Martie 2018, 04:29

Bravo fetelor! Bafta-n continuare! Dar ce face Simona la simplu? Simona chiar nu stie ce vrea? Nu intelege, nu poate sau nu vrea sa inteleaga ca jocul la "tacaneala" (na ti-o tie, da-mio mie...", pe mijlocul terenului!) il cunoaste mai toate adversarele? Ca acestea o "executa" (precum Ostapenko, Svitolina, Osaka si cat pe ce, era s-o pateasca si cu Dodine) cu mingiile facute cadou de Simona? Dar tinuta, ultima "gaselnita", cand a jucat cu bluza de training tot meciul, (cred ca-i unicat intre jucatoarele de top 10) de parca a vrut sa-si puna "piedica" in joc si, mai ales, la serviciu, si-a dat seama? Cum poti sa castigi, daca te chinui cu primul serviciu, daca nu-ti asumi riscul loviturilor in lung de linie, dar pentru asta iti trebui sa le lucrezi la antrenament, altfel...! Vorbeste de Tiriac frumos, dar nu asculta ce-o sfatuieste "trebuie sa muncesti mai mult la antrenamente", i-ar fi spus, sfatuit, omul ce a fost la "doi pasi de slalatiera" (Odihneasca-se-n pace Ioan Chirila, cel ce a scris cartea cu acest titlu)! Ce a inteles Simona? Orice, numai cresterea orelor de antrenament, se pare ca nu o pune in aplicare! Nu mi se poate reprosa ca spun asta "atunci cand pierde Simona"! Acum a castigat! Adevarat, chinuit si apoi la dublu "la mustata", dar a castigat! La fel de adevarat este ca a jucat cam tot "fara serviciu"! Talent, talent, dar este oare suficient pentru a fi "a mai

1608037099250676
Vasile Filimon  •  23 Martie 2018, 19:31

Cred că Drogba are probleme cu capul....cei trei:Messi,Maradona si Pele nu prea se pot compara ptr. ca au jucat în perioade diferite...dacă în ziua de azi Messi reușește lucruri incredibile,momente unice de spectacol...imaginativă ce s-ar fi intamplat daca juca pe vremea lui Pele cand fotbalul nu era bazat pe un angajament fizic ca si cel de Azi,nu era așa tacticizat,presimt,marcaje....pana primeau pasa aveai timp sa bei si o cafea.Pe Maradona l-am prins jucând atât la Napoli cât și la națională...era pestePele fără doar și poate:lider,coordonator,dribleur...era extraordinar plus ca juca intr-o perioada in care fotbalul abunda de reale talente....dar Messi este cel mai mare fotbalist din toate timpurile,el a dat o nouă dimensiune acestui sport,ptr ca in fotbalul de azi sa realizezi ceea ce a facut Messi este aproape imposibil, adică doar el a reușit să facă.....King Messi .

432976640492943
Emanoil Sasaran  •  23 Martie 2018, 13:10

un singur fotbalist poate e mai valoros ca messi,maradona.Imi pare rau pentru fanii lui pele dar e departe de astia doi.Dealtfel pele a dat peste 1000 de goluri socotind ce cele din curtea scolii.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează