INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TSV 1860 MÜNCHEN

După Alvaro Arbeloa, încă un fotbalist important și-a pus capăt carierei » Campion în Germania cu Bayern, acum agață ghetele în cui

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat duminica, 25 iunie 2017 10:25

Fostul internațional croat Ivica Olici a pus capăt carierei de fotbalist la vârsta de 37 de ani, anunță publicația germană Süddeutsche Zeitung.

Ultima oară la TSV 1860 München, club retrogradat în liga a 4-a din Germania din pricina problemelor financiare, fostul atacant al lui Hamburg, Bayern München sau Wolfsburg a declarat că se retrage având "conștiința curată".

"Sunt pregătit să agăț ghetele în cui, cred că pot spune că o voi face cu capul sus, neavând regrete", a precizat "Ivi", autor a 20 de goluri în 104 prezențe pentru naționala Croației (2002-2015).

Născut în fosta Iugoslavie, la Dagor, Olici a făcut primii pași în fotbal la NK Marsonia, club la care a debutat și Mario Mandzukic.

După o experiență nereușită la Hertha Berlin, Olici a revenit în țara natală, la Marsonia, trecând apoi pentru câte un sezon la NK Zagreb și Dinamo Zagreb. A urmat apoi un transfer la ȚSKA Moscova, iar după patru sezoane petrecute în Rusia, vârful croat a prins un nou contract în Bundesliga, la Hamburg.

Vârful carierei lui Olici a însemnat perioada bifată la Bayern München (2009-2012), respectiv VfL Wolfsburg (2012-2015), "cântecul de lebădă" în fotbalul mare însemnând două sezoane în Bundesliga, la Hamburg (2015-2016), respectiv un ultim sezon în 2. Bundesliga, la TSV 1860.

231 de goluriîn 594 de meciuri a reușit Ivica Olici în toată cariera

12.000.000 € a fost vârful de cotă atins de atacantul croat, în 2009, pe când evolua la Bayern Munchen

15 trofeea cucerit Ivica Olici în carieră, printre care titlul de campion în Croația, Rusia și Germania, Cupa UEFA sau Cupa Germaniei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează