INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POLI TIMIŞOARA - MANCHESTER CITY, JOI, 21:45, LIVETEXT PE GSP.RO

După marea cumpărare urmează marea vînzare la Manchester City

Articol de - Publicat marti, 17 august 2010 00:00

City trebuie să scape de 7 jucători pentru a se încadra în regulamentul Ligii şi pentru a avea linişte în lot. Lista neagră începe cu Adebayor şi Bellamy.

De cînd s-a dat drumul la mercato de vară, în iulie, Manchester City mai mult a cumpărat. Adversara Timişoarei în Europa League a luat jucători unul şi unul, cinci la număr, pentru care a plătit peste 100 de milioane de euro! De acum însă, e obligată să vîndă. Masiv.

Managerul Roberto Mancini are nu mai puţin de 32 de jucători în lot, şapte mai mult decît prevede regula introdusă recent de Liga engleză. Şi de-ar fi numai atît! Într-un lot atît de numeros, garnisit cu destui fotbalişti cu pretenţii, conflictele sînt iminente.

E greu de crezut că Shay Given, titularul tricoului cu numărul unu sezonul trecut, va accepta să fie rezerva lui Hart pe termen lung. La fel Wayne Bridge în duelul cu Aleksandar Kolarov pentru postul de fundaş stînga. Sau că Adebayor va sta cu mîinile în sîn văzîndu-l pe Balotelli titular în locul său.

Şi Mancini mai are o problemă. Candidaţii la plecare sînt scumpi, muşteriii puţini, majoritatea vor doar împrumuturi, şi dacă se poate gratis, iar timpul se scurge nemilos. Pînă la sfîrşitul perioadei de mercato, 31 august, au rămas mai puţin de două săptămîni.   

117,4 milioane de euro a cheltuit City cu achiziţiile în noul sezon

ACHIZIŢII
Jucător    Preţ
Mario Balotelli    29,5*
David Silva    28,7
Yaya Toure    24
Aleksandar Kolarov    22,7
Jerome Boateng    12,5
*Toate sumele reprezintă milioane de euro.

DE VÎNZARE
Jucător    Cota de piaţă*    Posibilă destinaţie
Shay Given    10    -
Emmanuel Adebayor    23    Juventus
Jo    7,5    -
Joleon Lescott    14    -
Michael Johnson    3    -
Robinho    15    Schalke, Fener
Santa Cruz    7    Fulham
Felipe Caicedo    4    West Ham
Kelvin Etuhu    0,75    Leicester, Rochdale, Cardiff
Craig Bellamy    12    Cardiff
Wayne Bridge    6    -
*Cota de piaţă este conform transfermarkt.de şi reprezintă milioane de euro. 

DEJA PLECAŢI
Jucător    Club    Suma
Valeri Bojinov    Parma    6*
Javier Garrido    Lazio    2,5
Martin Petrov    Bolton    0
Sylvinho    -    0
*Sumele reprezintă milioane de euro.

Bellamy s-a autoexclus
Craig Bellamy a stricat deja atmosfera în lot. După ce, în februarie, a avut un prim conflict cu antrenorul Roberto Mancini, săptămîna trecută şi-a semnat "condamnarea" dezvăluind că "mie şi lui Tevez, managerul nu ne vorbeşte deloc". Urmarea? Mancini nici nu l-a băgat în seamă, sîmbătă, la 0-0 cu Tottenham.

Robinho, încotro?
Brazilianul Robinho s-a întors de la Santos, unde fusese împrumutat, iar Mancini înclină să-i mai dea o şansă şi l-a inclus în lotul pentru Europa League. Numai că jucătorul nu se împacă cu stilul italianului. Ar vrea să revină la Santos, dar are şi variantele Schalke, unde-l aşteaptă Raul, fost coechiper la Real, şi Fener, care oferă 22 de milioane de euro.

Redknapp ne face curaj
Managerul lui Tottenham, Harry Redknapp, dă speranţe Timişoarei. După ce echipa lui a fost la un pas s-o bată pe City sîmbătă (0-0), tehnicianul englez crede că trupa lui Roberto Mancini "are cale lungă de străbătut pînă va ajunge cu adevărat o echipă de top. Nu cred că va fi între primele patru la finele acestui sezon".

Reina apărat
ANGLIA. Autor al unei gafe monumentale, cînd a scăpat mingea în plasă şi i-a permis lui Arsenal să egaleze la Liverpool (1-1) în ultimul minut, portarul Reina a fost apărat chiar de Roy Hodgson. Antrenorul "cormoranilor" a zis: "Pepe a fost accidentat la umăr. S-a recuperat mai repede decît se anticipa, dar a rămas cu unele reţineri. Aşa a ajuns să primească un gol pe care nu l-ar fi luat în condiţii obişnuite".

- BENFICA a pierdut chiar acasă primul meci din noul campionat portughez: 1-2 cu Coimbra. Pentru campioană a înscris Jara (62), oaspeţii punctînd prin Fidalgo (26) şi Laionel (90).
- UEFA a făcut nominalizările pentru jucătorul anului. Pe listă sînt Julio Cesar, Lloris, Valdes (portari), Lucio, Maicon, Pique (fundaşi), Xavi, Robben, Sneijder (mijlocaşi), Messi, D. Milito, Rooney (atacanţi).
- BECKENBAUER şi-a alcătuit echipa ideală din Bundesliga. Aceasta îi cuprinde pe H.J. Butt - A. Friedrich, Hyypia, Hummels - Meier, Reus, Schweinsteiger, Ze Roberto - T. Muller, Raul, C. Pizarro.
- SERGIU RADU a fost anunţat că poate să plece de la Cottbus. Antrenorul Dieter Wollitz i-a zis că-l preferă pe Jula.
- MILAN a făcut o ofertă Barcelonei pentru Zlatan Ibrahimovici. Suedezul e şi în vizorul lui Manchester City.
- LIVERPOOL a pus ochii pe Ola Toivonen. Atacantul suedez (24 de ani) e golgeterul lui PSV, pentru care a marcat sîmbătă de trei ori la 6-0 cu De Graafschap.
- MILNER, de la Aston Villa, e aşteptat să semneze cu Manchester City. Mai sînt de pus la punct detaliile contractului. "Cetăţenii" ar mai da 25 de milioane de euro pe Gourcuff (Bordeaux).
- BAYERN n-a renunţat la ideea de a lua un fundaş stînga. Vizat e Fabio Coentrao, de la Benfica.
- CHARISTEAS şi Basinas, campioni europeni cu "naţionala" Greciei în 2004, sînt pe punctul de a semna cu promovata în Ligue 1, Arles-Avignon. Ambii sînt liberi de contract.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
3nzzo
3nzzo  •  24 August 2010, 14:20

Harry Redknapp ne face curaj?? Ne mananca aia de vii. 3-0 cu Liverpool, mai e ceva de zis??

makero
makero  •  17 August 2010, 15:34

Deci TEMESZVAR are o sansa.YEEEHHH

zidane92
zidane92  •  17 August 2010, 10:45

cu iancu in locul lui mansour si cu picaturile de transpiratie de pe iancu in locul banilor lui mansour

Vezi toate comentariile (4)
Comentează