INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

E în azil de 8 luni! Alzheimer! Gerd Muller, ”Bombardierul” de altădată al nemților, doar plînge cînd aude numele cunoscuților

Articol de - Publicat joi, 08 octombrie 2015 00:00

Clubul ar fi vrut să respecte dorința familiei și să păstreze discreția, dar a trebuit să ia în calcul faptul că, pe 3 noiembrie, fostul campion european (1972) și mondial (1974) împlinește 70 de ani și mulți ar vrea să-l felicite

Gerd Muller suferă de Alzheimer! Boala uitării de lume și de sine! Știrea a picat marți ca un trăsnet, dar șefii lui Bayern știau de multă vreme. Cel mai faimos atacant din istoria fotbalului german, "Bombardierul Națiunii", cum îl alintă nemții, este internat într-un azil de bătrîni încă din luna februarie.

Clubul ar fi dorit să păstreze discreția dorită de familie, dar a fost practic constrîns să dea un comunicat. Motivul? Pe 3 noiembrie, Muller va împlini 70 de ani și este de așteptat ca foarte mulți cunoscuți și admiratori să dorească să-l felicite.

"Am avut senzația că m-a recunoscut"

Foștii săi coechipieri, Beckenbauer, Karl-Heinz Rummenigge, Sepp Maier și Breitner, colegi mai tîrziu și în conducerea lui Bayern, i-au fost alături tot timpul. Iar Hermann Gerland, colaborator la echipele de tineret și juniori ale munchenezilor, acum secundul lui Guardiola, a povestit ultima vizită pe care i-a făcut-o: "Gerd m-a recunoscut. Sau cel puțin asta a fost senzația pe care am avut-o. Iar cînd i-am transmis salutări de la Thomas Muller, Alaba și Basti Schweinsteiger i-au dat lacrimile. A plîns".

"Fără golurile sale din anii '60 și '70, Bayern n-ar fi fost ce e azi. Și nici Germania"
Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern

"În ciuda semnelor clare ale bolii, prietenii, fanii și presa l-au tratat pe Gerd cu respect. E important pentru unul cu boala lui să rămînă cît mai mult într-un mediu familiar"
Hans Foerstl, medic curant

577 de goluria marcat Gerd Muller în 625 de meciuri pentru Bayern și naționala Germaniei

365 de reușiteare Muller în 427 de apariții în Bundesliga. Un record neegalat nici astăzi!

15 trofeea cîștigat fostul internațional în carieră. Cele mai importante: CM 1974, CE 1972, 3 Cupe ale Campionilor Europeni (actuala Ligă), Cupa Cupelor și 4 titluri în Bundesliga

Creierul se micșorează cu 20 la sută!

Maladia Alzheimer e declanșată de apariția unor erori metabolice ce duc la moartea celulelor nervoase. De aici, micșorarea creierului cu pînă la 20 la sută! Consecințe: pierderea capacității de prelucrare și transmitere a informațiilor în regiunile creierului responsabile pentru gîndire și memorie, dispariția unor aptitudini precum preluarea de informații, învățarea unor lucruri noi, recunoașterea limbii și a funcțiilor corpului. Cauze: vîrsta e principalul factor de risc, apoi lipsa de antrenament a creierului și absența contactelor sociale.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
1614516312166327
Mihaela Tudorica  •  08 Octombrie 2015, 14:56

Un mare atacant.URIAS!Sanatate,domnule Muller!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează