INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

E-mail incendiar al secretarului general FIFA Jerome Walcke: ”Qatar a cumpărat CM 2022”

Sepp Blatter Foto: Reuters
Sepp Blatter Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 30 mai 2011 20:18

Oficialul forului mondial a făcut afirmaţia într-un mesaj adresat recent ”vice”-lui Jack Warner. Suspendat duminică, acesta din urmă s-a răzbunat publicîndu-l

Scandalul de corupţie de la FIFA ia amploare de la o zi la alta. Ultima bombă, un e-mail al secretarului general Jerome Walcke către vicepreşedintele Jack Warner în care vorbeşte despre cumpărarea de către Qatar a Mondialului din 2022!

Acuzat de corupţie şi suspendat duminică de Comisia de Etică a forului mondial, la fel ca şi fostul candidat la preşedinţie, qatarezul Mohamed Bin Hammam, Warner a ieşit în faţa presei cu mesajul primit nu demult de la Walcke:

"În ceea ce-l priveşte pe Bin Hammam, n-am înţeles niciodată de ce candidează. Dacă e convins că are într-adevăr o şansă sau pur şi simplu vrea să arate că nu-l mai agreează pe preşedintele Sepp Blatter. Ori crede că poţi cumpăra FIFA cum au cumpărat ei Cupa Mondială"

Confruntat ieri cu conţinutul mail-ului, Walcke a fost evaziv. N-a negat că l-a scris, dar a precizat că Warner l-a trunchiat. Şi atît. A pretins însă că n-a "asmuţit" Comisia de Etică a FIFA asupra lui Warner şi Bin Hammam, aşa cum a fost acuzat: "Pe preşedintele Comisiei eu l-am cunoscut abia duminică, înaintea conferinţei de presă în care a anunţat suspendarea lor".

"Dacă eu am cumpărat Mondialul pentru Qatar trebuie să-i întrebaţi pe toţi ceilalţi membri ai Comitetului Executiv FIFA care au votat pro-Qatar"
Mohamed Bin Hammam, preşedintele Confederaţiei Asiatice

Decizie în patru runde
Pentru stabilirea ţării care va organiza Mondialul din 2022 au fost necesare patru runde de votare. În prima a fost eliminată Australia, în a doua, Japonia, iar a treia i-a fost fatală Coreei de Sud. În ultima fază, Qatar a cîştigat detaşat cu 14 voturi faţă de cele 8 ale SUA.


Platini îl apără pe Blatter
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a sărit în apărarea lui Sepp Blatter cînd Warner l-a acuzat că a dat CONCACAF (Confederaţia din America de Nord şi Centrală) 1 milion de dolari americani fără a avea aprobarea Comisiei de Finanţe a FIFA. "Blatter conduce forul mondial şi ca preşedinte are un buget la dispoziţie şi dreptul de a aloca proiecte oricărei federaţii doreşte. Ulterior, acestea sînt aprobate de Comitetul Executiv", a spus Platini.

Sigur de mandat
După trecerea pe linie moartă a contracandidatului Bin Hammam, Sepp Blatter nu-şi face nici o grijă în privinţa realegerii în fruntea FIFA la Congresul de mîine. A fost absolvit de Comisia de Etică de orice vină în acuzaţiile de corupţie ce i s-au adus, iar Platini crede că nici eventuala retragere a reprezentanţilor Confederaţiei asiatice, solidari cu Bin Hammam, nu va tulbura scrutinul: "Au mai procedat aşa în 1999 şi n-a fost nici o problemă. Atunci erau nemulţumiţi de numărul locurilor alocate la Mondiale".

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ockilaaa
ockilaaa  •  31 Mai 2011, 09:28

"Ori crede că poţi cumpăra FIFA cum au cumpărat ei Cupa Mondială" - mai ramane sa si probeze treaba asta ....

dreamer123
dreamer123  •  31 Mai 2011, 04:53

DEMISA

Vezi toate comentariile (2)
Comentează