INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Echipa lui Adi Popa a prins play-off-ul pentru promovare în Premier League » Benitez exultă + fostă campioană retrogradată

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat duminica, 07 mai 2017 22:00

Sezonul regulat în a doua ligă engleză s-a încheiat, iar Newcastle United revine după numai un an în Premier League, după ce a câștigat cu 3-0 pe teren propriu în fața lui Barnsley în ultima etapă. 


Formația antrenată de Rafa Benitez a terminat până la urmă pe prima poziție, profitând de egalul, 1-1, lui Brighton pe terenul lui Aston Villa. Brighton fusese prima echipă din acest sezon care obținuse matematic promovarea în prima ligă engleză.

ADI POPA VS FULHAM

Reading, echipa lui Adi Popa, Sheffield Wednesday, Huddersfield Town și Fulham vor disputa play-off-ul de promovare în Premier League.

Cu fostul stelist rezervă neutilizată, Reading a învins în deplasare cu 4-2 pe Burton și a terminat pe poziția a treia, urmând a întâlni în semifinalele play-off-ului pentru promovare pe Fulham, care a învins cu 4-2 pe terenul lui Sheffield Wednesday.

Huddersfield a pierdut 0-3 la Cardiff și a terminat pe poziția a cincea. Aceasta va juca în semifinale cu Sheffield Wednesday.

Play-off-urile Championship / Semifinale

Fulham-Reading, tur sâmbătă 13 mai
Huddersfield-Sheffield Wednesday, tur duminică 14 mai
Reading-Fulham, retur marți 16 mai
Sheffield Wednesday-Huddersfield, retur miercuri 17 mai

Câștigătoarele celor două semifinale se vor întâlni în finala programată pe 29 mai, care va decide a treia echipă promovată în Premier League. 

FOSTĂ CAMPIOANĂ retrogradatĂ

Wigan Athletic, Rotherham United și Blackburn Rovers, fostă campioană a Angliei, sunt echipele care au retrogradat în acest sezon în League One.

Victoria cu 3-1 pe terenul lui Brentford nu a ajutat-o pe fosta câștigatoare a Premier League să rămână în al doilea eșalon din Anglia, deoarece adversara cu care se lupta pentru evitarea retrogradării, Nottingham Forest, a învins acasă cu 3-0 pe Ipswich Town.

sursa: bleacherreport.com

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
bazileon
bazileon  •  07 Mai 2017, 23:00

A. Pompa e pastrat pentru Premiership.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează