CAMPIONATE  ·  ANGLIA

El l-a salvat! » Inspirat de Rooney, un puşti englez a învins leucemia!

Wayne Rooney, alături de Callum Rose, copilul mai tare decît leucemia
Wayne Rooney, alături de Callum Rose, copilul mai tare decît leucemia

Articol de — Vineri, 30 Decembrie 2011, 00:00

Callum Rose, 12 ani, a fost mereu susţinut de atacantul lui Man. United. Şi, după un an înfiorător, cu şedinţe intensive de chimioterapie, copilul poate merge din nou

În urmă cu an, înainte de Crăciun, părinţii lui Callum au fost devastaţi de o veste care le-a rupt sufletul: Callum, singurul lor copil, care suferea şi de autism, a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută. O proliferare necontrolată de celule maligne ce duce la alterarea producţiei de celule sangvine, afectînd dur organele atacate şi provocînd hemoragii, anemie şi slăbirea protecţiei la infecţii. "Eram toţi în stare de şoc. Ne întrebam de ce ni se întîmplă toate nouă?", povesteşte mama puştiului. "Sărbătorile au fost triste, ca niciodată. Băiatul nostru nu avea forţă nici să deschidă cadourile".

La cîteva săptămîni după ce începuse tratamentul de chimioterapie, rinichii i-au cedat şi avea hemoragie internă. Aşa a fost internat de urgenţă la secţia de terapie intensivă a spitalului de copii din Manchester. Zilele sale păreau numărate. Însă o minune l-a salvat. Şi o parte din această minune s-a numit Wayne Rooney.

Aflînd de situaţia disperată, dar şi că puştiul e fan Man. United, Wayne Rooney a mers la spital, oferindu-i lui Callum tricoul său şi vorbind mult cu el. A fost prima dintr-un lung şir de vizite care l-au inspirat pe copil. I-au dat forţă să lupte cu boala.

Iar acum, tot de Sărbători, băiatul familiei Rose a înviat: a coborît din scaunul cu rotile şi învaţă din nou să meargă. "Callum e un campion, la fel ca Wayne Rooney. Mai e un drum lung de străbătut, dar va învinge". E declaraţia unei mame fericite.Cum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:30 Fotbal, Premieră

Rezumat Bundesliga

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1