INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Elogiile lui Xavi pentru un jucător-surpriză: "M-a făcut să fiu mai bun! Mereu mă uitam să văd dacă joc lângă el. Noi știm că e unic"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 09 octombrie 2017 15:15

Xavi Hernandez, mijlocașul legendar al Barcelonei, care acum joacă în Qatar, la Al-Sadd, a vorbit despre fostul săul coleg, Sergio Busquets.

Într-o scrisoare trimisă către Marca, Xavi spune despre mijlocașul de 29 de ani că l-a făcut să fie un jucător mai bun, că l-a ajutat în timpul meciurilor și că este un lider în vestiarul Barcelonei.

"Prima dată când Guardiola l-a adus la antrenamentele primei echipe, am știut că suntem în fața unui jucător special. Nu trebuia să fii un vizionar pentru a fi sigur că va fi cel mai bun mijlocaș din lume, ceea ce e azi. Sergio e cel mai bun mijlocaș, pentru viteza cu care înțelege totul, cum pasează din prima și cum rezolvă imediat orice situație.

Evoluția lui a fost brutală. La 21 de ani era campion mondial! Lui i-a prins foarte bine să vină la prima echipă alături de Guardiola. Forma lui de a înțelege jocul este aceeași cu cea pe care o avem la Barcelona.

Cei care nu fac fotbal poate că nu văd tot ce face el, dar noi, care jucăm sau antrenăm, știm că e special, că e unic. Del Bosque a zis că s-ar reîncarca în el! Sergio îmbunătățește tot ce e în jurul lui. Pe mine m-a făcut un fotbalist mai bun. De ce ? E simplu. Pentru că fiind lângă mine, știam că voi primi mingea imediat și că am mai mult timp. În plus, am mai multă liniște în joc. E un privilegiu să joci lângă el.

Când antrenorii spuneau echipa, printre primele lucruri pe care le făceam era să văd dacă joc lângă el. Și când vedeam că e titular, mă linișteam. Este foarte inteligent tactic. Este capabil să-i facă pe mijlocași, fundași și atacanți să joace mai bine. Recuperează foarte multe mingi fără să facă faulturi, face pressing inteligent, e agil, are tehnică, dă bine cu capul și este generos.

E un lider în vestiar. Are o personalitate uriașă. Eu îl dau exemplu în Qatar, colegilor mei și juniorilor de la Academia Aspire. Este posibil să fie mai apreciat când se va retrage, dar mai e mult...pentru binele naționalei, Barcelonei și tuturor celor care iubim fotbalul", a spus Xavi pentru Marca. 

23 de trofee
are Busquets cu Barcelona, și 2 cu Spania

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cossy001
cossy001  •  09 Octombrie 2017, 17:05

Din titlu,puteam sa jur ca zice de Lovin ... :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează