INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EMILIANO SALA

EMILIANO SALA // Oceanograful care a descoperit epava avionului în care se afla Emiliano Sala insista ca acțiunea să continue: „De ce localizezi avionul iar apoi renunţi la scoaterea lui?” 

Emiliano Sala
Emiliano Sala

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2019 13:28

David Mearns, oceanograful ce a descoperit epava avionului în care se afla Emiliano Sala la 67 de metri adâncime, spune că operaţiunea e costisitoare, dar trebuie dusă la capăt: "E o decizie politică, necesară pentru a explica accidentul".

"Orice speranţă de a-l mai găsi în viaţă pe Sala s-a risipit după descoperirea de duminică". Anunţul dramatic făcut de oceanograful ce a reperat, la 67 de metri adâncime, epava avionului dispărut pe 21 ianuarie, a adus totodată în discuţie o chestiune la fel de dureroasă. De ce autorităţile britanice, care au cercetat în paralel cu echipa lui David Mears, plătită din fondurile donate de fotbalişti, nu au demarat şi operaţiunile de remorcare?

"Au scos avioane şi mai de jos"

Costurile, mai mult ca furtunile frecvente din regiune, reprezintă un obstacol din cauza căruia corpul filmat în rămăşiţele aparatului de zbor nu e adus la suprafaţă. La fel, nici epava pentru a afla motivele prăbuşirii. "Cât contează banii în raport cu pierderea suferită de cele două familii?", se întreabă specialistul anglo-american. "E o misiune dificilă, însă fezabilă, pe care AAIB (Air Accidents Investigation Branch) trebuie să o demareze. Au scos avioane de la adâncimi mai mari. Pot spune că e şi o decizie politică", a declarat Mears în L'Equipe.

"Trebuie elucidate cauzele accidentului"

Savantul explică de ce este nevoie să se strângă toate probele: "Datoria lor e să elucideze cauzele care au condus la tragedie, nu neapărat să recupereze resturile umane. De ce te mai implici căutând în jumătate din aria stabilită împreună, localizezi avionul, pentru ca apoi să renunţi la scoaterea lui? Mai ales că există şi un corp înăuntru! Dacă avionul ar fi căzut pe un câmp, AAIB l-ar fi găsit şi l-ar fi dus apoi într-un hangar pentru cercetări şi ar fi recuperat şi cadavrele. Care este diferenţa dintre uscat şi apă? O anumită sumă de bani!". 

13 zile a durat descoperirea epavei avionului dispărut în drumul spre Cardiff, unde Emiliano Sala trebuia să se transfere, Nantes primind 17 milioane de euro pentru atacantul argentinian de 28 de ani

350.000 € a strâns din donaţiile jucătorilor familia lui Sala pentru a angaja echipa privată de cercetări

"Familia lui Sala a cerut oficial autorităţilor să scoată epava şi corpurile la suprafaţă cât mai rapid posibil. Toţi sunt disperaţi, dar vremea proastă ar putea întârzia eventualele operaţiuni" David Mears, oceanograf, 60 de ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bertino
bertino  •  05 Februarie 2019, 17:31

Mai lasati-ne cu vedeta asta. Au cazut atatea alte avioane si nu s-a facut nici pe sfert tam-tam-ul cat s-a facut pe Sala asta. De ce trebuie sa fie facute atatea eforturi? Doar fiindca e fotbalist? Daca era om de rand nici macar cu o barca nu cercetau zona... Marea drama mondiala ce sa-ti spun... Sa le fie tarana usoara si gata ! Pune-ti cruce odata la subiectul asta! Incepeti sa ne plictisiti !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează