INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Emmanuel Adebayor și-a găsit echipă după jumătate de an: Togolezul se va bate la titlu în Turcia

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat marti, 31 ianuarie 2017 19:15

Emmanuel Adebayor și-a găsit un nou club după jumătate de an în care a fost liber de contract, togolezul urmând să evolueze în campionatul Turciei, la Istanbul Bașakșehir.

Vârful african, în vârstă de 32 de ani, a semnat un contract valabil un an și jumătate, perioadă în care va încasa aproximativ 4,5 milioane de euro.

Togolezul a evoluat chiar în această lună, la Cupa Africii pe Națiuni, acolo unde naționala sa a fost eliminată încă din grupe, după un egal contra Coastei de Fildeș și două înfrângeri, cu Maroc și RD Congo.

La nivel de club, Adebayor a jucat ultima dată pentru Crystal Palace. A reușit un singur gol în 15 partide și s-a despărțit de londonezi în vara lui 2016. De atunci, a refuzat mai multe oferte, printre care una venită de la rivalii lui Istanbul BB, Beșiktaș.

”Sunt încântat să vă anunț că am ajuns la o înțelegere cu Istanbul Bașakșehir. O nouă ligă, un nou club, dar vorbim aceeași limbă, cea a fotbalului. Abia aștept să-mi cunosc colegii, stafful și suporterii” Emmanuel Adebayor

Adebayor, care a mai evoluat pentru Arsenal, Manchester City, Real Madrid și Tottenham, printre altele, se va lupta la titlu în campionatul Turciei. Istanbul BB ocupă locul secund, la doar două puncte în spatele liderului Beșiktaș, în ciuda faptului că nu are nici pe departe puterea financiară a celor trei mari echipe din oraș, Beșiktaș, Fenerbahce și Galatasaray.

surse: givemesport.com, thesun.co.uk, supersport.com

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
gannicus2014
gannicus2014  •  31 Ianuarie 2017, 19:50

pacat ca a refuzat dinamo , care ii oferea un contract superior http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-dezvaluire-de-senzatie-adebayor-propus-la-dinamo-oficialii-au-confirmat-informatia-salariul-cerut-lui-negoita-489376.html

Vezi toate comentariile (1)
Comentează