INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Emoţii mari la Cupa Africii! Coasta de Fildeş s-a calificat greu în "sferturi", însă cealaltă formaţie care merge mai departe se va afla după o tragere la sorţi

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 28 ianuarie 2015 22:25

Echipa naţională a Coastei de Fildeş s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, însă cea de-a doua formaţie din grupa D care va accede în faza următoare a competiţiei se va stabili între Guineea şi Mali în urma unei trageri la sorţi care va avea loc mîine. 

Coasta de Fildeş a cîştigat cu 1-0 în faţa Camerunului prin golul marcat de Gradel, în minutul 36, după un şut frumos din afara careului la colţul scurt.

Guineea şi Mali au încheiat la egalitate, la Mongomo, scor 1-1 , Constant a deschis scorul în minutul 15, din penalti, însă Mali a egalat prin Maiga, în minutul 47. Mali a ratat şi un penalti prin Keita, în minutul 18.

În urma acestor rezultate, grupa a fost cîştigată de Coasta de Fildeş, cu cinci puncte, în timp ce Camerunul a încheiat pe ultimul loc, cu două puncte.

Guineea şi Mali au încheiat grupa la egalitate perfectă, cu cîte trei puncte şi golaveraj 3-3. Echipa care se va califica în sferturile de finală se va stabili joi prin tragere la sorţi, chiar dacă iniţial trebuia ca acest lucru să se întîmple pe stadion, după meci, în faţa fanilor.

În sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, Coasta de Fildeş va întîlni reprezentativa din RD Congo, iar Tunisia va juca împotriva selecţionatei care va cîştiga tragerea la sorţi dintre Guineea şi Mali.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
latzio80
latzio80  •  29 Ianuarie 2015, 12:19

Intr-o astfel de situatie trebuiau prevazute prelungiri si penalty-uri.Tragere la sorti? Penibil!

gioventu
gioventu  •  29 Ianuarie 2015, 10:17

Fratilor, dupa ce ca scrieti 70% baliverne si aiureli (mare parte din ele sunt informatii de can can), bunul vostru simt de ziaristi nu va impinge macar sa va informati corect? Sa nu mai zic ca ar fi trebuit macar un ziarist din trust sa se uite la CAF! Ati ramas in mocirla asta de campionat, iar fotbalul adevarat (Bundensliga, Seria A, Premier League) il vedeti ca pe o sursa de subiecte. Comparati va rog o editie a Gazetei cu cele italiene sau britanice si va raspundeti singuri...

marioa
marioa  •  29 Ianuarie 2015, 08:50
Postat de pancone84 pe 29 Ianuarie 2015, 00:39

Nu degeaba e Cupa Africii. Doar aici se poate trage la sorti calificata. Mai normal mi se parea sa mearga mai departe echipa mai bine clasata in clasamentul FIFA sau sa se joace inca un meci intre cele doua.

Doar aici? Ia vezi tu grupa E la mondialul din '94? E drept ca parca nu s-a ajuns chiar la tragere la sorti dar nici departe nu erau din moment ce toate echipele au avut acelasi punctaj. Norocul atunci a fost ca nu s-au amrcat acelasi numar de goluri de catre toatee chipele. Verifica daca nu cumva a fost aceeasi situatie si pe la CM din Italia? E drept ca acolo s-a tras la sorti intre Irlanda si Olanda pentru locul 2 si 3 dar clasamentul grupei s-a decis prin tragere la sorti nu pe teren iar norocul Olandei a fost ca s-a calificat mai departe caci acolo era si sansa calificarii de pe locul 3 nu se mergea direct acasa ca aici .

Vezi toate comentariile (10)
Comentează