INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RADOMIR ANTIC

Un episod uitat despre Radomir Antic » A sărit în apărarea lui Radovan Karadzic: „Ești un fascist!”

Radovan Karadzic // sursă foto: Guliver/gettyimages +33   FOTO
Radovan Karadzic // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2020 14:15

Cearta avută cu un jurnalist de la El Pais, Herman Terc, în urma căreia a ajuns la tribunal, a însemnat condamnarea lui Radomir Antic să plătească 12.000 de euro: „Am dat acei bani cu mare bucurie”.

Radomir Antic a decedat ieri, la vârsta de 71 de ani. Sârbul a rămas singurul tehnician din istorie care a antrenat toți cei 3 granzi ai Spaniei: Barcelona, Atletico Madrid și Real Madrid.

Iată un episod uitat despre Radomir Antic, în urma căruia acesta a fost dat în judecată.

Radomir Antic: „I-am spus că habar n-are de situația din regiunea noastră"

În 2009, într-un interviu pentru cotidianul belgrădean Telegraf, antrenorul povestea ce s-a întâmplat. „După un interviu în care l-am apărat pe Radovan Karadzic, i-am spus ziaristului că a fost un naționalist Karadzic și că habar nu avea care era situația reală în regiunea noastră. Din cauza trecutului, a tatălui său, l-am numit fascist pe jurnalist", a declarat Antici. 

M-a dat în judecată și am plătit acea amendă de 12.000 de euro cu mare bucurie".

Karadzic, erou pentru sârbi, criminal de război pentru Tribunalul de la Haga

Antic a completat: „Când a fost vorba de Serbia, eu apăr întotdeauna interesele noastre. Nu mi-am schimbat părerea și nici nu mi-o voi schimba". 

Radovan Karadzic, primul președinte al Republici Srpska (1992-1996), a fost considerat un erou de mulți sârbi. Dar el a fost acuzat și condamnat la închisoare pe viață de Tribunalul de la Haga pentru crime de război, crime împotriva umanității și genocid în Războiul Bosniac (1992-1995).

GALERIE FOTO. Imagini din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+29 FOTO

Citește mai multe știri despre decesul lui Radomir Antic:

5 declarații ale lui Radomir Antic pentru GSP: de la Hagi la Lăcătuș și românul pe care regretă că nu l-a avut sub comandă

EXCLUSIV Mircea Lucescu, afectat de dispariția lui Radomir Antic: „Faptul că a reușit asta arată cât era de special”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
radumatei
radumatei  •  08 Aprilie 2020, 12:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  08 Aprilie 2020, 09:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

icostin66
icostin66  •  08 Aprilie 2020, 08:50
Postat de Serge Sand pe 08 Aprilie 2020, 06:13

În fiecare dintre noi există slăbiciuni, simpatii sau antipatii, prieteni pe care incercăm să-i apărăm, idealuri care pot fi sau nu corecte. Prezentarea unui episod din viața acestui om, cel puțin moral fiind susținătorul unui criminal de război, îl face culpabil, însă nu este definitoriu pentru ce a reprezentat în sport. Prin acest articol ați ieșit la raport domnule ziarist. "Misiune îndeplinită". Jenant chiar.

Te-ai trezit si tu vorbind... Mesteca prima data, apoi da-ti cu parerea! Habar n-ai ce a fost in Serbia! Stiai ca Milosevici a fost ACHITAT de toate acuzatiile?! Karadžić este si astazi considerat de catre sarbi drept EROU, iar faptul ca a fost considerat criminal de razboi a fost doar datorita faptului ca natiunea sarba a fost facuta responsabila de catre tribunalul de la Haga pentru toate evenimentele din Bosnia. Asa ca mai usor cu pianul pe scari...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează