INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Eric Cantona a criticat stilul defensiv al lui Mourinho şi spune că şi l-ar fi dorit pe Guardiola la United » Cum a reacţionat portughezul

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat duminica, 26 noiembrie 2017 00:56

Eric Cantona, fostul căpitan de la Manchester United, a declarat că nu înţelege de ce formaţia de pe Old Trafford l-a ales drept manager pe Jose Mourinho, care are un stil de joc defensiv, care nu se potriveşte acesteia.

"Nu pot înţelege de ce United a adus un manager care practică un joc defensiv. Îmi place Mourinho, dar prefer să o văd pe Barcelona jucând. Prefer stilul lui Guardiola şi mi l-aş fi dorit pe el la United. Ar fi fost mai logic aşa. Nu o urmăresc pe Manchester City, dar mi-ar fi plăcut să o văd pe United antrenată de Guardiola.

Mourinho alege acest joc defensiv, care nu reprezintă identitatea lui Manchester United. United este precum Barcelona. Îmi place carisma lui Mourinho, este foarte inteligent, ia toată presiunea asupra lui. Îmi place omul Mourinho, îmi place şi Guardiola. Ambii sunt senzaţionali, dar prefer fotbalul ofensiv, care este mai creativ. Acesta este modul în care am jucat în toată cariera mea.", a declarat Cantona, potrivit BBC.

"The Special One" nu a ezitat să-i răspundă lui Cantona, susţinând că trupa pregătită de el este una ofensivă, cu mulţi jucători de atac, şi nu înţelege rostul acestor discuţii.

"Mai multă ambiţie decât am arătat noi nu cred că se poate. Nu ştiu dacă există o echipă mai motivată decât noi. Contra lui Newcastle am jucat cu Pogba, Rashford, Martial, Mata şi Lukaku. Valencia şi Young, fundaşii de bandă, sunt extreme. Deci nu înţeleg ce vreţi.", a replicat Mourinho, conform Metro.

4 titluri, 2 Cupe şi 5 Supercupe ale Angliei a obţinut Cantona la United, în perioada 1992-1997

2 este poziţia ocupată de "diavoli" după 12 etape din Premier League, aceştia fiind la 8 puncte în spatele rivalei City

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  27 Noiembrie 2017, 12:01

Nu e neaparat vorba de stil. Desi are dreptate Cantona. Problema e ca la Manchester United se fac investitii exorbitante si tot nu-i deajuns. Pe City n-o poate ajunge nici anul acesta, nici la anul. Doar daca pleaca Guardiola din insula.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează