INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Haaland i-a fost oferit Barcelonei, dar catalanii au refuzat: „Mi-au zis că nu-l vor”

Erling Haaland // foto: Guliver/gettyimages
Erling Haaland // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 27 octombrie 2020 08:23 / Actualizat marti, 27 octombrie 2020 09:31

Ariedo Braida, fostul consilier internațional de fotbal de la Barcelona, a dezvăluit că l-a propus clubului catalan pe Erling Haaland (20 de ani), pe vremea când aceasta evolua în Norvegia.

Într-un interviu acordat pentru Marca, Braida, care a lucrat și la AC Milan, unde a adus nume precum Ruud Gullit, Kaka sau Shevchenko, a dezvăluit de ce a ajuns la despărțirea de Barcelona.

Braida: „Le-am prezentat nume precum Haaland”

„Nu mi-au oferit mie responsabilitate, i-au pus pe alții să se ocupe de transferuri. Eu studiam jucători și le-am prezentat nume precum Haaland, când evolua în Norvegia. Dar mi-au spus că nu îl vor, că nu se potrivește profilului Barcelonei. Am mai sugerat jucători din Italia, precum Nicolo Barella, care acum este la Inter, sau Nicolo Zaniolo, care joacă la Roma. Dar dacă nu ai responsabilitatea să faci asta, pentru că le-a fost oferită altora, nu poți realiza nimic. Am fost izolat”, a declarat Braida. 

Privind retrospectiv, gafa Barcelonei este imensă, mai ales având în vedere că vicecampioana Spaniei nu are un #9 clasic în lot. Pe acea poziție pot evolua Braithwaite și Griezmann, însă niciunul nu este atacant de meserie. 

Haaland a evoluat în țara sa natală, Norvegia, la începuturile carierei. A început la Bryne FK, iar apoi a trecut pe la Molde înainte să fie achiziționat de RB Salzburg, din Austria. De la echipa din Salzburg a făcut saltul în Bundesliga, la Borussia Dortmund, în ianuarie 2020.

23 de goluri și 6 pase decisivea strâns Haaland la Borussia Dortmund, în doar 26 de meciuri

80 de milioane de eurovalorează Haaland acum, potrivit Transfermarkt.com. Pe când evolua în Norvegia, era cotat la 5 milioane de euro

VIDEO. Cele mai bune momente din Barcelona - Ferencvaros 5-0

Mai multe știri despre Barcelona:

Leo Messi nu mai e la fel fără Cristiano Ronaldo » Statistică îngrijorătoare în El Clasico

Notele acordate de L'Equipe după Barcelona - Real Madrid » Un fotbalist al catalanilor, criticat dur: „Aparține trecutului!” + Cine a primit 4 în tabăra învingătorilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează