INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Transferul jucătorului care a chinuit FCSB în Conference League e anchetat de FIFA după un truc financiar făcut între două cluburi cu același patron!

Transferul lui Ernest Nuamah e anchetat de FIFA. Foto: Imago Images
Transferul lui Ernest Nuamah e anchetat de FIFA. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 03 octombrie 2023 22:45 / Actualizat marti, 03 octombrie 2023 22:51

Ghanezul Ernest Nuamah, 19 ani, prezent în ambele meciuri ale lui Nordsjaelland contra lui FCSB în Conference League, a ajuns la Lyon în această vară, dar împrumutat de la RWD Molenbeek, care l-a cumpărat cu 25 de milioane de euro din Danemarca. O stratagemă făcută între cele două cluburi pentru ca ultimul club să evite autoritățile financiare din Franța. Ambele grupări sunt deținute de americanul John Textor.

Ernest Nuamah are doar 19 ani și e deja în prim-planul fotbalului european. Și apărătorii lui FCSB au descoperit cât este de bun acest tânăr atacant ghanez în cele două meciuri din turul 3 preliminar al Conference League, în urma cărora FC Nordsjaelland a trecut mai departe (0-0 și 2-0).

Un jucător de picior stâng extrem de talentat, excelent tehnician, cu o rupere de ritm impresionantă. Curtat de mai multe cluburi continentale, a semnat în această vară cu Olympique Lyon.

Etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor. Ploaie de goluri în Napoli - Real Madrid și două mari surprize: granzii din Premier League, în genunchi!
etapa #2 a grupelor
Etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor. Ploaie de goluri în Napoli - Real Madrid și două mari surprize: granzii din Premier League, în genunchi!

Transferul lui Ernest Nuamah e anchetat de FIFA

Nuamah a ajuns însă la Lyon numai printr-o stratagemă, un truc pentru a ocoli autoritățile financiare din Hexgon. Nu s-a transferat direct de la Nordsjaelland la Lyon, pentru că Direcţia Naţională de Control şi Gestiune (DNCG), câinele de pază al fotbalului francez, nu ar fi acceptat această mutare, din cauza problemelor grupării lyoneze.

Și atunci, patronul american al lui Olympique, John Textor, a apelat la alt club deținut de trustul său, Eagle Football, în același timp proprietarul echipelor Crystal Palace (Anglia), RWD Molenbeek (Belgia), Botafogo (Brazilia) și FC Florida (SUA).

FIFA a aprobat inițial mutarea lui Ernest Nuamah. Acum investighează

O înțelegere în trei. Nuamah a fost cumpărat de Molenbeek, care i-a plătit imediat 25 de milioane de euro lui Nordsjaelland (promițându-i încă 5 milioane de euro sub formă de bonusuri). Și Molenbeek, care a promovat în acest an în prima ligă belgiană, l-a împrumutat imediat mai departe, la Lyon. Teoretic, ghanezul ar trebui cedat înapoi la Molenbeek la sfârșitul actualului sezon. Dar Textor ar vrea să-l mențină în Franța.

Tocmai trucul la care a apelat Textor pentru transferul lui Nuamah a generat semne de întrebare, îndoială. Mai multe cluburi din Ligue 1 au semnalat cazul la FIFA, cerând o anchetă. Ceea ce va face forul de la Zurich, care va investiga această afacere, chiar dacă, inițial, și DNCG, și FIFA au aprobat mutarea.

Transferul jucătorului care a chinuit FCSB în Conference League e anchetat de FIFA după un truc financiar făcut între două cluburi cu același patron!
Ernest Nuamah în tricoul lui Lyon. Foto: Imago Images

Chiar și cu Ernest Nuamah, Lyon rămâne ultima în Ligue 1

Nuamah a evoluat de patru ori până acum la Lyon, toate meciurile în campionatul francez. 

Olympique Lyon e într-o situație sportivă critică. Pe ultimul loc, cu cinci înfrângeri și doar două puncte după șapte etape. 

Citește și:

Istorie la Berlin! „Dublă” senzațională la prima participare în grupele UCL în fața propriilor fani

Dorin Goian a urmărit-o live pe FCSB și avertizează: „E clar că lucrurile nu stau bine acolo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
iobag
iobag  •  04 Octombrie 2023, 02:25

Sunt sigur ca gasesc baetii un motiv ca becali e de vina cumva si aici :)) Dar totusi suma de transfer arata ce adversar au fost. De 25 de milioane cumperi lejer toti titularii si de la steaua si de la rapid.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează