INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MONDIALUL CLUBURILOR / SEMIFINALE

Eroul Mexicului! André-Pierre Gignac a fost decisiv în Palmeiras - Tigres 0-1

Gignac (în galben) e supranumit
Gignac (în galben) e supranumit "Bestia" în Mexic

Articol de - Publicat luni, 08 februarie 2021 17:46 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 17:49

Francezul André-Pierre Gignac, 35 de ani, a renunțat la Marseille și a cucerit 9 trofee cu Tigres, marcând și la 1-0 în semifinala cu Palmeiras. Golgeter all-time la echipa din Monterrey, cu 147 de reușite.

În iunie 2015, André-Pierre Gignac i-a surprins pe toți. După un sezon excelent, golgeterul lui Marseille (21 de reușite), al doilea în topul celor mai prolifici jucători din Ligue 1, revenit la naționala Franței (avea să joace finala Euro în 2016), atacantul în vârstă de 29 de ani se despărțea de OM la final de contract, renunțând și la fotbalul continental.

Cel mai bun marcator european din Mexic

A ales Mexicul și a avut dreptate. A devenit un erou la Tigres din Monterrey. Recordurile s-au înlănțuit. La fel, performanțele cu echipa.

- În cinci ani și jumătate, a cucerit nouă trofee, dintre care patru titluri de campion și CONCACAF Champions League, în premieră!
- Record de goluri la Tigres (147 în 247 de meciuri)
- Cel mai bun marcator european din campionatul mexican (126), depășind un record ce rezista de 74 de ani.

"Am spus că venim aici să scriem istorie"

Acum, la 35 de ani, tocmai a calificat-o pe Tigres pentru prima oară în finala Mondialului Cluburilor, după 1-0 datorită golului său în semifinala din Qatar în fața lui Palmeiras. Niciodată o formație din America de Nord și Centrală nu mai jucase ultimul act al competiției intercontinentale!

"Am spus că venim aici să scriem istorie și ne-am respectat promisiunea. Să ne pregătim de finală!", e optimist APG, sperând să câștige al 10-lea trofeu cu Tigres: "Locul 2 nu se sărbătorește". 

3goluri a marcat Gignac la Mondialul Cluburilor, record pentru un francez, la egalitate cu Benzema și Anelka

6goluri a înscris APG în ultimele 6 meciuri ale lui Tigres, având 17 reușite în acest sezon (23 de întâlniri)

"Când m-am despărțit Marseille, Bielsa m-a sfătuit să semnez cu Man. United, știa cât țin la echipa asta. Dar am ales exilul, la 10.000 de kilometri de Franța. Și am ales bine"
André-Pierre Gignac, atacant Tigres

France Football l-a îmbrăcat pe Messi în tricoul lui PSG și anunță dezvăluiri despre „cartea secretă” a francezilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează