INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ESTONIA - GERMANIA 0-3

Estonia - Germania 0-3 // Scandal la nemţi: Gündogan şi Emre Can au dat like pozei pro-Erdogan postată de turci » Ce a urmat

Articol de - Publicat luni, 14 octombrie 2019 10:25

Mijlocaşul İlkay Gündoğan autor al unei „duble” în partida Estonia - Germania 0-3, şi Emre Can, colegul folosit fundaş central, au provocat aprinse polemici după victoria în „zece” de la Tallinn. „Sunt un pacifist convins şi contra oricărui război”, a dres-o Ilkay.

Germania a învins clar în Estonia (3-0), chiar dacă a jucat din minutul 14 în inferioritate numerică. Emre Can a fost însă protagonistul negativ la Tallinn. Mijlocaşul juventin, folosit de nevoie stoper, a primit „roşu" direct, pentru faultul de ultim apărător la Liivak după pasa trimisă de Süle. A fost cea mai rapidă eliminare în istoria Mannschaftului! 

Numai că o gafă mult mai mare comisese Can înaintea partidei. A dat un like pe Instagram la postarea cu salutul milităresc al turcilor după golul victorios cu Albania marcat de Cenk Tosun, în semn de susţinere a intervenţiei armate a lui Erdogan împotriva kurzilor din Siria, şi de-aici au pornit aprinse polemici. 

„Bucuros pentru golul lui”

Pentru că în aceeaşi capcană a picat Ilkay Gündogan, care avea antecedentul fotografiei împreună cu Özil alături de preşedintele Turciei, înaintea Mondialului din Rusia, ce a provocat un imens scandal. Ambii şi-au şters apoi aprecierile, căutând scuze.

„L-am pus involuntar, parcurgând pagina prietenului Tosun, fără să mă uit la conţinut. Sunt pacifist convins şi contra oricărui război”. 

La fel, Ilkay: „Când am realizat că are substrat politic l-am retras imediat. Este adevărat că eram bucuros pentru golul fostului meu coleg din naţionala U21, dar după tot ce-a fost anul trecut ultimul lucru pe care-l voiam era o declaraţie politică. L-am şters deliberat”. 

Löw le-a fost avocat 

Selecţionerul nemţilor le-a sărit în apărare. „Cine îi cunoaşte pe fotbalişti ştie că ambii sunt împotriva terorii. Nu au dorit decât să-l felicite pe jucătorul cu care obişnuiau să joace la tineret”, a declarat Joachim Löw

„Am auzit că amândoi au şters imediat aprecierile pentru acea postare. Ilkay a făcut cea mai bună declaraţie la mijlocul terenului în acest meci. Nu doar că a dat primele două goluri, dar a tras echipa după el”  
- Joachim Löw, selecţioner Germania

Vezi și: 

ȚARA GALILOR - CROAȚIA 1-1 // Spaimă la Cardiff » Jucător la pământ, inconștient! Și Giggs șochează: „Juca puțin teatru”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
753720451412471
Andrei Ionescu  •  14 Octombrie 2019, 11:58

Afara din nationala Germaniei!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează