INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO + FOTO Manchester City, din nou stăpâna Angliei: 5 minute FABULOASE pentru al patrulea titlu cu Guardiola! Liverpool a sperat până aproape de final

Manchester City a revenit fantastic în meciul cu Aston Villa, s-a impus cu 3-2 și a cucerit al optulea titlu din istorie! Liverpool și-a făcut treaba, 3-1 cu Wolves, dar se mulțumește cu locul secund. +27   FOTO
Manchester City a revenit fantastic în meciul cu Aston Villa, s-a impus cu 3-2 și a cucerit al optulea titlu din istorie! Liverpool și-a făcut treaba, 3-1 cu Wolves, dar se mulțumește cu locul secund.

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2022 19:55 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 20:48

Manchester City a revenit fantastic spre final în meciul cu Aston Villa, s-a impus cu 3-2 și a cucerit al optulea titlu din istorie, al patrulea în 5 ani cu Guardiola! Liverpool și-a făcut treaba, 3-1 cu Wolves, dar se mulțumește cu locul secund.

  • Cine merge în Champions League: Manchester City, Liverpool, Chelsea și Tottenham 
  • Cine merge în Europa League: Arsenal și Manchester United 
  • West Ham e calificată în Conference League 
  • Au retrogradat: Norwich, Watford și Burnley

Manchester City a câștigat lupta cu Liverpool

După-amiaza începuse perfect pentru Guardiola. Pe Anfield, Neto fructifica un contraatac al „lupilor” în minutul 3. Apoi, Liverpool a reacționat rapid, gol în minutul 24, dar situația încă era sub control pentru Manchester City. 

Gluma a început să se îngroașe în minutul 37, când Matty Cash a fuctificat un contraatac, 0-1. „Cetățenii” au presat, dar au fost prinși din nou descoperiți în minutul 69. Chiar Coutinho, fostul om al „cormoranilor”, a marcat, 0-2!

În ultimul sfert de oră, toți ochii, inclusivi ai fanilor din Manchester, s-au mutat pe meciul Liverpool - Wolves, 1-1 în acel moment! „Cormoranii” mai aveau nevoie de un singur gol. Klopp și-a trimis toate armele, l-a forțat inclusiv pe Salah, revenit după o accidentare. 

Declicul a venit până la urmă pe Etihad. Mai inspirat s-a dovedit Guardiola. L-a introdus pe Gundogan, iar neamțul a semnat o dublă în decurs de 5 minute, între 76 și 81. Între timp, Rodri punctase și el cu un șut din afara careului. 3-2! Fabulos! Manchester City supraviețuiește zilei decisive și câștigă al 8-lea titlu din istorie, al 4-lea din mandatul lui Guardiola.

FINAL » Manchester City - Aston Villa 3-2

  • Au marcat: Gundogan '76 '81, Rodri '79 / M. Cash '37, Coutinho '69

VIDEO cu golul încasat de Manchester City în minutul 37

FINAL » Liverpool - Wolverhampton 3-1

  • Au marcat: Mane 24, Salah 84, Robertson 89 / Neto 7

Tottenham termină peste Arsenal și merge în UCL

În lupta pentru ultimul loc de Champions League, lucrurile s-au clarificat rapid. Tottenham avea nevoie de un punct pe terenul deja retrogradatei Norwich, iar londonezii au forțat încă din start, goluri Kulusevski (16) și Kane (32). A urmat un recital după pauză, victorie 5-0, iar Conte va juca în grupele Ligii. Arsenal și-a făcut și ea treaba, victorie 5-1 cu Everton, dar în zadar.

FINAL » Norwich - Tottenham 0-5

  • Au marcat: Kulusevski '16 '64, Kane '32, Son '70 '76

FINAL  » Arsenal - Everton 5-1

  • Au marcat: Martinelli 27 (pen.), Nketiah 31, Cedric 56, Gabriel, Odegaard 82 / Van de Beek 45+3

Burnley pică în Championship după 6 ani

Burnley avea nevoie de cel puțin același rezultat ca Leeds, dar a fost învinsă acasă, de Newcastle, scor 2-1. Leeds s-a impus cu 2-1 la Brentford și rămâne încă un sezon pe prima scenă! Burnley pică după 6 ani în Premier League.

FINAL » Burnley - Newcastle 1-2

  • Au marcat: Cornet 69 / Wilson 20 (pen.), 60

FINAL » Brentford - Leeds 1-2

  • A marcat: Rapinha 56

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
oskforever
oskforever  •  05 Iunie 2022, 20:46
Postat de popescu.dzn2 pe 22 Mai 2022, 19:52

Tocmai te-a convins finalul meciurilor cât ești de prost

Tot n-ai inteles

belane
belane  •  23 Mai 2022, 10:37

Campionatul a fost pe muchie de cutit dar ca de obicei lumea nu vede padurea de copaci ca tot vad ca se vorbeste de nivelul competitiei. Si daca ai rejuca meciurile astea de inca 10 ori ai avea 8 sau 9 din 10 acelasi scenariu - victoriile lui Man. City si Liverpool. Oare de ce ? Pentru ca nivelul la care au ajuns aceste cluburi e unul f. bun ? Da se poate spune asta dar la fel de bine se poate spune ca discrepanta intre Aston Villa si Wolverhampton si Man. City si Liverpool este mult mai mare decat ce era acum 20-30 de ani ! E ca si cum ai zice mama ce economie prospera avem fiindca exista Corporatii la nivel global care fac profit de miliarde de dolari desi puterea de cumparare a scazut considerabil in randul oamenilor de rand. Asa si cu fotbalul, avem cateva varfuri care detin monopolul pe performanta (cine a castigat campionatul in ultimii 5-6 ani, nu numai in Premier League) si RESTUL.

digei
digei  •  23 Mai 2022, 10:31

Petrodolarii cumpara tot.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close