INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

OFICIAL Meciurile de EURO de la București, cu spectatori! Anunțul MTS

„Arena Națională” va găzdui 4 meciuri de la EURO 2020 // foto: Imago
„Arena Națională” va găzdui 4 meciuri de la EURO 2020 // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 06 aprilie 2021 09:02 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 09:19

Ministerul Tineretului și Sportului anunță printr-un comunicat de presă că meciurile pe care „Arena Națională” le va găzdui în cadrul EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune.

În luna iunie, „Arena Națională” va fi gazda a patru meciuri de la EURO 2020, turneul final care ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19. Iar un număr maxim de 13.000 de spectatori, adică 25% din capacitatea tribunelor „Arenei Naționale”, va putea asista la meciuri

„Decizia Guvernului României este una justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății fanilor”, explică MTS.

Meciurile de la EURO 2020 din București, cu spectatori

În cadrul comunicatului de presă, MTS anunță și care este planul de acces al spectatorilor:

  1. Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.
  2. UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.
  3. Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.
  4. Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.

În această formă și cu aceste argumente, planul de acces al publicului în proporție de 25% este deja avizat de UEFA, Institutul Național de Sănătate Publică și a întrunit consensul Comitetului Interministerial EURO 2020, la ședința din 3 martie 2021. 
- comunicat MTS

Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de țara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât și uman și logistic. Avem șansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură și de a demonstra că ne putem onora obligațiile la cele mai înalte standarde de organizare și siguranță sanitară. Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toți, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaștere a capacității noastre în acest sens, deci de mândrie națională. 
- Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului

EURO 2020: Ce meciuri se joacă la București

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie, la doar două zile după startul Euro 2020. Austria va juca cu Macedonia de Nord. Meciul urmează să aibă loc de la ora 18.00. 

Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze la București, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15:00. 

Ultimul meci din faza grupelor care se va disputa la București va fi pe 21 iunie, între Ucraina și Austria, de la ora 18:00. De la aceeași oră, dar la Amsterdam, se va desfășura celălalt meci din grupa C: Macedonia de Nord va juca cu Olanda.

Supermeci la București în optimile EURO 2020

Dacă faza grupelor nu promite meciuri cu adversari de calibru pe Național Arena, în schimb în optimi am putea vedea doi granzi din fotbalul european.

Bucureștiul a primit a șasea optime, cea în care se va întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța, Germania și Ungaria, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în optimi. Meciul va avea loc la ora 21:00.

VIDEO. Stadionul Rapidului capătă contur! Noi imagini din Giulești

Citește și: 

Fostul director din FRF face acuzații grave: „3.000 euro selectarea, 5.000 euro folosirea”

Pițurcă e vecin cu Ianis Hagi, dar nu-l menajează: „Mă așteptam la mai mult de la el”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează