INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

Nicușor Dan, concluzii după inspecția UEFA la Arena Națională: „Am dorit să aflu personal de la expertul în materie de gazon”

Nicușor Dan a oferit detalii despre noul gazon montat pe Arena Națională. Sursă foto: Facebook
Nicușor Dan a oferit detalii despre noul gazon montat pe Arena Națională. Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat marti, 11 mai 2021 15:55 / Actualizat marti, 11 mai 2021 16:28

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat astăzi că noul gazon hibrid montat pe Arena Națională a primit undă verde din partea specialistului UEFA venit special la București.

Cu aproape două luni înainte de Euro 2020, Primăria Capitalei a înlocuit vechiul gazon de pe Arena Națională cu unul nou, hibrid, pentru Euro 2020. În plus, au fost schimbate și aproximativ 10.000 de scaune, precum si sistemele de acces prin montarea de noi turnicheți și s-au modernizat sistemele de supraveghere video. Au mai rămas de finalizat modernizarea nocturnei și a sistemelor de informare pentru spectatori, la standardele impuse de UEFA.

Nicușor Dan: „Suntem în grafic pentru EURO 2020”

Avem «verde» și de la UEFA pentru gazon. Azi dimineață am dorit să aflu personal și de la unul dintre cei mai buni specialiști ai UEFA în materie de gazon de fotbal dacă suntem bine pregătiți la acest capitol pentru meciurile Campionatului European din luna iunie. 

Așadar, suntem în grafic. Am avut o discuție și cu echipa din România, care a obținut acest rezultat de etapă. Și le-am cerut să mențină acest ritm bun de îngrijire a noului model de gazon hibrid, care este noul trend pe majoritatea marilor stadioane de fotbal din Europa. Îi mulțumesc lui Greg Whately - expertul STRI trimis de UEFA pentru calitatea gazonului, pentru analiza sa valoroasă și îl așteptăm la meciuri”, a scris Nicușor Dan pe Facebook. 

EURO 2020: Ce meciuri se joacă la București

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie, la doar două zile după startul Euro 2020. Austria va juca cu Macedonia de Nord. Meciul urmează să aibă loc de la ora 18.00. 

Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze la București, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15:00. 

Ultimul meci din faza grupelor care se va disputa la București va fi pe 21 iunie, între Ucraina și Austria, de la ora 18:00. De la aceeași oră, dar la Amsterdam, se va desfășura celălalt meci din grupa C: Macedonia de Nord va juca cu Olanda.

Supermeci la București în optimile EURO 2020 

Dacă faza grupelor nu promite meciuri cu adversari de calibru pe Național Arena, în schimb în optimi am putea vedea doi granzi din fotbalul european. Bucureștiul a primit a șasea optime, cea în care se va întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța, Germania și Ungaria, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în optimi. Meciul va avea loc la ora 21:00.

VIDEO Gazonul Arenei Naționale a fost schimbat în totalitate

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Se deschid stadioanele! Anunțul lui Raed Arafat » Ce trebuie să știe spectatorii + meciurile-test

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
dobrinibamus
dobrinibamus  •  11 Mai 2021, 18:49

Bai la-ba trista de primar ... mai bine ai avea grija de apa calda a milioane de oameni din Bucuresti ! Parca de aia te-ai facut ... primar bai matematicianule ... ca nu e mult si venim cu tunurile pe tine prostane ! ... Semnat ... DIASPORA !! Nu te poate apara nicio securitate din lume bo-ule !

tatageminy
tatageminy  •  11 Mai 2021, 17:44

nu scrisesem absolut nimic vulgar sau jignitor :)

tatageminy
tatageminy  •  11 Mai 2021, 16:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează