INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MEDIA

Euro F5 şi TVR 0,5 » Soluţia vizionării Euro pe net e falimentară, dar TVR nu-şi face probleme

Mesajul cu care au fost întîmpinaţi majoritatea microbiştilor pe site-ul TVR
Mesajul cu care au fost întîmpinaţi majoritatea microbiştilor pe site-ul TVR

Articol de , - Publicat luni, 11 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 00:29

Site-ul TVR a clacat deja: microbiştii care nu prind Dolce au rămas cu buza umflată, doar cîţiva s-au conectat după ce au înroşit butonul de reîncărcare a paginii. Între timp, preşedintele Lăzescu anunţă economii de minimum 0,5 milioane euro prin contractul cu Romtelecom, într-un comunicat adresat hotnews.ro.

TVR a vîndut jumătate din meciurile grupelor Euro către Romtelecom, dar numai 20% din români prind DolceSport. Soluţia TVR? Pe euro2012.tvrinfo.ro ar fi trebuit să se vadă live toate meciurile.

Netul e de vină!
Site-ul a căzut chiar de la primele partide. Utilizatorii au fost întîmpinaţi de un ecran negru şi tentative de explicaţii: "Banda maximă alocată acestui stream video de către operatorul dumneavoastră de internet a fost atinsă". TVR recomandă contactarea furnizorului de servicii internet dacă problema persistă.

Cei mai mulţi microbişti au apelat la reîmprospătarea paginii. Unii au avut noroc, dar entuziasmul le-a pierit repede: imaginile erau decalate cu 5 pînă la 10 minute faţă de transmisie! "Am auzit de la vecini că s-a dat gol. Mergeam la frigider, luam o bere şi mă întorceam să văd golul «live»", se amuză românii pe forumuri.

TVR se laudă cu site-ul!
Preşedintele-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, consideră însă că soluţia pe net e viabilă. "Acordul de sublicenţiere cu Romtelecom a avut în vedere ca toţi telespectatorii din Romania să poată urmări toate cele 31 de meciuri pe TVR1, TVR2, TVR HD şi pe Internet. Nu există nici un meci pe care TVR-ul să nu-l difuzeze", a punctat ieri Lăzescu într-un comunicat adresat hotnews.ro.

Economia făcută de TVR prin contractul cu Romtelecom, potrivit lui Lăzescu, merge în două direcţii. Întîi, 0,5 milioane euro, "înjumătăţirea costurilor de transmisie pentru 31 partide de la Euro şi pentru Jocurile Olimpice de la Londra".

Apoi, o economie care e cuantificată fără cifre: "economia realizată prin împărţirea costurilor de transmisie de la Euro 2012 cu Romtelecom compensează peste 50% din suma care s-ar fi putut realiza" din vînzarea publicităţii în cele 12 partide sublicenţiate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
gabydj
gabydj  •  14 Iunie 2012, 14:52
Postat de skorillo pe 12 Iunie 2012, 12:28

Netul nu merge, eu am digi, deci ma uit la unguri.... Nu poti sa-i asculti, sa-i intelegi, dar macar vezi ceva... Rusine, TVR, chiar sunteti niste dobit@ci.... 0.5 milioane de euro economisiti ?! Sa va ia .....

dacă nu te pricepi nu vorbi, totul se vede perfect dacă te pricepi. merge oricât de mulți useri ar fi, prin niște metode de văzut canalul cu un anume player și un cod

sarbule
sarbule  •  12 Iunie 2012, 20:35

eu ma uit din camin pe acest site si se vede perfect,habar nu am ce net o fi aici,da ma bucur ca tvr s-a gandit sa difueze meciul online.Pentru dolce sport exista atatea site-uri unde poti sa gasesti acest post

eugen_oci_1992
eugen_oci_1992  •  12 Iunie 2012, 15:25

In ORADEA , ne uitam la canalul unguresc M1 care este inclus in pachetul RDS. M1 este echivalentul TVR1 din Ungaria. Ne descurcam cum putem daca alor nostrii nu le pasa de noi.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează