INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REMEMBER

EXCLUSIV Bătrânii și marea » Imagini nepublicate vreodată cu Johan Cruyff și Ștefan Kovacs + întâmplări de excepție cu olandezul în prim-plan

Foto: Arhiva națională a Olandei
Foto: Arhiva națională a Olandei

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 martie 2016 01:00

Destinul l-a legat subtil de România pe marele fotbalist dispărut.

Cruyff a fost căpitanul marelui Ajax antrenat de Ștefan Kovacs și, când a devenit la rându-i antrenor, i-a dat banderola Barcelonei lui Gică Popescu.

Fotografia de mai sus este din din 30 mai 1972. Imagine pe plaja vântoasă a Mării Nordului, la Wassenaar. Era în preziua finalei CCE, Ajax - Inter 2-0. A doua zi, Cruyff marca ambele goluri ale victoriei olandezilor. Aducea prima dintre cele două Cupe ale Campionilor câștigate de Kovacs cu Ajax.

În ediția tipărită de azi și în cea digitală puteți vedea mai multe imagini în premieră absolută cu Johan Cruyff și Ștefan Kovacs, precum și cele 14 reguli ale lui Johan, 6 lucruri mai puțin știute despre ce mai mare olandez din istorie și o întâmplare extraordinară cu Johan în prim-plan, povestită de Cătălin Oprișan.

Alte subiecte exclusiv print:

✓Steaua tricoloră se decolorează! Ce șanse are să trimită mai mult de 4 jucători la EURO
✓Reghe pregătește o țintă specială pentru preliminariile europene!
✓"Câinii" au pus la cale un plan inedit pentru a face transferul pe care-l vrea Rednic » Plătește ca să joace la Dinamo!
✓Cele mai tari ponturi sunt doar în ziar! Mizează pe noi și câștigă!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
926285234155905
Gheorghe Marin  •  26 Martie 2016, 11:14

Daca era asa de mare fotbalist, ma refer la "regele" Hagi, nu freca mai mult bancile de rezerva, atat la Barca, cat si la Real. A fost un jucator tehnic, dar fara constanta. Ce ziceti de un Raul, Zidane, Totti, Gullit, van Basten, Gerard, Stoicikov, Savicevici s.a. Hagi s-a remarcat la echipe de un nivel inferior. Sper ca nu-i faceti statuie! Mai stiti cand l-a scuipat pe Lucescu la un meci de C.L. cu Galata pt. ca l-a schimbat. Un fotbalist mare trebuie sa aiba educatie si caracter!

dl.axinte
dl.axinte  •  26 Martie 2016, 10:30
Postat de m1k3 pe 26 Martie 2016, 03:19

sa fim seriosi...hagi a ajuns la barca datorita valorii..era printre cei mai buni jucatori din perioada respectiva+ mondialul din 94

...corect... in "94 Hagi era lejer in top 5 fotbalisti ai planetei ...

m1k3
m1k3  •  26 Martie 2016, 03:19
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

sa fim seriosi...hagi a ajuns la barca datorita valorii..era printre cei mai buni jucatori din perioada respectiva+ mondialul din 94

Vezi toate comentariile (4)
Comentează