INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Gabi Balint, amintirile sale de la România-Argentina: „Maradona a fost un idol pentru mine! Dansa cu mingea”

Gabi Balint a povestit momentele pe care le-a trăit alături de Maradona, la meciul României cu Anglia din 1990. +20   FOTO
Gabi Balint a povestit momentele pe care le-a trăit alături de Maradona, la meciul României cu Anglia din 1990.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 noiembrie 2020 19:13 / Actualizat miercuri, 25 noiembrie 2020 21:01

Invitat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", Gabi Balint a povestit momentele pe care le-a trăit alături de Maradona, la meciul României cu Anglia din 1990.

"Pentru mine era un idol, iar la încălzire trăgeam cu ochiul la el să-l văd. Avea un stil să se încălzească singur. Aproape dansa cu mingea. Nu făcea cu echipa, cu grupul. Când vedeam ce face cu mingea... A început meciul și mi-a făcut un fault, la câteva minute. După am încercat să-l driblez. Apoi, la o fază lângă careul nostru, lateral, l-am tras. Foarte periculoși erau la faze fixe. Cam atât am avut eu contact cu Maradona în meciul ăla. Rotariu trebuie să știe dacă-și înjura adversari că el l-a marcat. Pentru mine era un zeu!", a povestit Balint.

"Maradona juca la Napoli, tot stadionul era cu el. Pentru noi a fost un rezultat extraordinar acel 1-1. Mai ales că a fost după un meci în care noi am dominat o bună parte a jocului Argentina. Ne-am creat mai multe ocazii de cât au avut ei"
Gabi Balint, fost internațional

Gabi Balint a povestit că la finalul meciului Hagi a făcut schimb de tricouri cu Maradona: "Meciul cu Argentina după mine a fost al lui Hagi. El a fost omul meciului. Și-a fost meciul în care Hagi a fost peste Maradona. Mie așa mi-a rămas, chiar și după meci când au făcut schimb de tricouri. Maradona era bucuros că poate să facă schimb de tricouri cu Hagi. Din păcate Hagi nici nu mai are tricoul ăla. Cred că i l-a furat cineva. El avea la Iaki la hotel tricourile puse în niște rame. Și acolo pe scări când coborai din barul respectiv era ușor să bagi mâna să tragi tricoul. Așa i-au dispărut tricourile lui Hagi".

A murit Maradona, un gigant al fotbalului

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

CITEȘTE ȘI:

POVESTE. Maradona de celuloid » Combinaţia nimicitoare: pasiunea maradoniană şi fierberea napolitană, iar Vezuviul prinse a arde ca niciodată

Ultima dorință a lui Diego Maradona: „După, a început să râdă în hohote”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează