INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

EXCLUSIV Juliano Belletti, impresionat de atmosfera de la Cluj-Napoca » Declarația care va contraria o lume întreagă: "Actuala echipă a Braziliei este mai bună decât cea din 2002"

Belletti și Ronaldinho ridică Supercupa Spaniei FOTO: Guliver/GettyImages +1   FOTO
Belletti și Ronaldinho ridică Supercupa Spaniei FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 17 iunie 2018 14:15

Prezent la Cluj-Napoca cu ocazia meciului de gală dintre Generația de Aur și legendele Barcelonei, Juliano Belletti, 42 de ani, a oferit un interviu de excepție în această dimineață.

Campion mondial cu Brazilia în 2002 și câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona în 2006, fostul fundaș a rememorat câteva momente cruciale din carieră și susține că actuala generație a Braziliei este mai bună decât cea a lui Ronaldo și Roberto Carlos!

"Cel mai important factor în fotbal este publicul, a fost o atmosferă fantastică aseară, perfectă, mulțumesc din suflet Cluj-Napoca!

Am început fotbalul la o vârstă fragedă, dar puțini știu că am jucat pe postul de portar până la 15 ani! După un deceniu deveneam campion mondial cu Brazilia din postura de fundaș dreapta. Mentalitatea mea a fost să dau totul la antrenamente ca mai apoi să am șansa să dau totul pe teren. La debutul meu la Cruzeiro mă uitam și îl admiram pe Toninho Cerezo, a fost un adevărat model la Belo Horizonte.

Am încercat să cresc tot mai mult, tot mai mult, să demonstrez că pot reuși, și uite că am ajuns să câștig Campionatul Mondial la 26 de ani. Cu siguranță nu eram cel mai bun jucător al echipei, dar poate că eram cel mai bun jucător de echipă, să nu uităm că fotbalul este un sport colectiv.

Am trecut prin curtea celor mai bune echipe, Barcelona, Chelsea, Brazilia, sub o presiune imensă, cu o intensitate maximă, dar părerea mea este că actuala echipă a Braziliei este mai bună decât cea din 2002! Neymar, Coutinho, Paulinho sunt jucători formidabili!", spune Belletti.

24
de meciuri are Belletti în tricoul naționalei Braziliei, pentru care a marcat două goluri

Retras din activitate în vara anului 2011 după o ultimă aventură la Fluminense, fostul apărător al catalanilor a vorbit și despre momentul dificil al retragerii, dar și despre oportunitățile care se ivesc după ce un fotbalist agață ghetele în cui:

"Atmosfera din vestiar este aspectul care-mi lipsește cel mai mult din fotbalul activ. Am fost norocos să am o carieră atât de frumoasă, să împart vestiarul cu fotbaliști precum Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Messi, Xavi, Iniesta, Lampard, Drogba... Când joci cu asemenea coechipieri formidabili, ai șansa să înveți foarte multe, nu doar despre fotbal, ci și despre mentalitatea sănătoasă. Să ne uităm la Messi, am fost cu el la început și uite unde a ajuns acum, e unul dintre cei mai buni jucători din istorie!".

Accidentarea care i-a grăbit retragerea

"Este foarte dificil să decizi când te vei retrage pentru că nu-ți dorești să se întâmple asta niciodată. Eu a trebuit să o fac puțin mai devreme din cauza accidentării la tendonul lui Ahile, dar sunt și aspecte pozitive odată cu momentul retragerii, se deschid mai multe oportunități.

Consider că trebuie să înveți cât mai multe atâta timp cât încă ești în activitate, să asculți, să vezi, să vorbești despre fotbal, despre marketing, comunicare, sponsori. Să înveți cât mai multe, pentru că atunci când vei agăța ghetele în cui va trebui să faci o nouă alegere. A deveni antrenor este o cale excelentă să demonstrezi tot ceea ce ai învățat, să împărtășești experiențele tale, să crești copiii, dar este o alegere dificilă".

Vezi și: VIDEO Generația de Aur pierde meciul cu legendele Barcelonei: "Hagi e brazilian" + "Regele" a marcat pentru catalani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează