INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CIOCNIREA RELIGIILOR

Exilat » Alungat de catolicii din Glasgow, nord-irlandezul Lafferty e urît acum şi de fanii protestanţi

O eroare: să te bucuri după un gol în derby în faţa fanilor rivali. Ultraşii lui Celtic îl ameninţă pe curajosul Lafferty, pe vremea cînd juca la Rangers // Foto: Reuters +2   FOTO
O eroare: să te bucuri după un gol în derby în faţa fanilor rivali. Ultraşii lui Celtic îl ameninţă pe curajosul Lafferty, pe vremea cînd juca la Rangers // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 24 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 23 ianuarie 2013 20:07

Victima urii religioase, fostul coleg al lui Goian la Rangers s-a transferat în Elveţia, după ce fanii rivalei Celtic l-au atacat pe stradă şi au pus în pericol viaţa lui şi a soţiei gravide.

S-a născut şi a trăit în ură. Ura religioasă atît de familiară în Enniskillen, locul teribilului atentat IRA de pe 8 noiembrie 1987, cînd au murit 11 protestanţi. Victime de aceeaşi religie cu Kyle Lafferty, nord-irlandezul venit pe lume cu două luni înaintea tragediei şi care n-a scăpat de cel mai apăsător sentiment nici în Scoţia.

Catolicii din Glasgow l-au silit pe mijlocaşul de 25 de ani să fugă în Elveţia. Doar aşa a scăpat fostul coleg al lui Dorin Goian de fanii lui Celtic, care l-au ameninţat cu moartea!

Atacat cu o cărămidă
Drama dezvăluită de Gazzetta dello Sport a început în toamna lui 2011. Kyle învăţase că la Glasgow nu există cale de mijloc, ori eşti protestant, ori catolic. Oraşul era divizat în două tabere. Dar nu şi-a putut imagina că lucrurile o vor lua razna. Că suporterii rivalei lui Rangers vor trece de la insulte la agresiuni fizice. Lafferty a fost recunoscut şi urmărit la un hipermarket din Johnstone. Trei indivizi l-au înjurat, au aruncat cu o cărămidă în jeepul în care îl aştepta soţia gravidă, o fostă Miss Scoţia.

A reziliat cu Rangers
Parbrizul s-a spart şi cuplul nord-irlandez a tras o spaimă soră cu moartea. Însărcinată şi aproape să nască, Nicole Mimnagh n-a mai suportat. Kyle a decis să evadeze: "Pot accepta că pe stradă jumătate din oameni să te iubească, iar restul să te urască, dar totul are o limită!". Prilejul s-a ivit în iunie trecut, cînd Rangers a dat faliment, retrogradînd în liga a patra. Lafferty a profitat şi a depus cerere să devină liber. Nu l-a speriat perspectiva de a fi coleg cu Gattuso şi a semnat cu FC Sion.

Urît şi de protestanţi!
Dacă fanii catolici nu au uitat că nord-irlandezul a refuzat-o de frică pe Celtic la 19 ani, plecînd de la Burnley, protestanţii nu-l iartă că s-a căsătorit în biserica duşmanilor şi a lăsat echipa la greu. Nu a urmat exemplul lui Goian şi al altor colegi, refuzînd trecerea contractului său la NewCo, noua societate a lui Charles Green care a preluat clubul în colaps.

A depus memoriu la Liga scoţiană şi a plecat liber, privînd clubul, cum l-au acuzat fanii, de obţinerea unei sume de transfer. Şi noii şefi ai lui Rangers îl detestă, iar la a 140-a aniversare i-au transmis că nu e bine venit printre fostele glorii.

"Nu vreau ca fiul meu să crească într-o asemenea teroare. Glasgow e un oraş minunat, însă nu aici este viitorul pe care visez să-l ofer familiei mele" (Kyle Lafferty, mijlocaş FC Sion)

"Elveţia nu este o ţară destul de îndepărtată pentru un egoist ca Lafferty, care pe lîngă toate acestea e şi un jucător slab" (Mark Hateley, fost atacant Rangers)

38 de goluri în 133 de meciuri a marcat Lafferty în patru sezoane la Rangers în toate competiţiile. La Sion a reuşit 5 în xx de partide

9 goluri în 35 de partide a reuşit Kyle pentru "naţionala" Irlandei de Nord, cel mai important contra Suediei la Stockholm, în preliminariile CE 2008

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
angel_dany
angel_dany  •  24 Ianuarie 2013, 12:34

Lol,de unde scoateti asemenea prostii,voi chiar nu va informati cand scrieti un articol? Cei persecutati in Scotia sunt catolicii si nu protestantii care sunt majoritatea.Cat priveste Kyle Lafferty si-a facut-o cu mana lui,el i-a incitat pe suporterii lui Celtic.Eu nu-mi amintesc sa fi vazut prin ziare sau chiar la canalele de spot de aici ca a fost atacat si injurat de cei de la Celtic. Dar,de Neil Lennon nu scrieti nimic? Ca suporterii celor de la Rangers iau trimis prin posta colete capacana ? Bine a zis Mark Hateley,eu sunt de aceesi parere pentru ca l-am vaut in numeroase meciuri.PS : daca esti catolic si joci la Rangers esti sfatuit sa nu-ti faci cruce atunci cand intri pe gazon.

zidane92
zidane92  •  24 Ianuarie 2013, 10:37

oameni tampiti altceva nu am de spus

luciano86
luciano86  •  24 Ianuarie 2013, 07:18

La Sion a reuşit 5 în xx de partide ?? :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează