CAMPIONATE  ·  PROBLEME DE SĂNĂTATE

Explicația infarctului lui Ronald Koeman: ce făcea zilnic, fără să știe că are probleme cardiace

Ronald Koeman e acum în afara oricărui pericol. foto: Guliver/Getty Images
Ronald Koeman e acum în afara oricărui pericol. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 04 mai 2020 10:23

Ronald Koeman, selecționerul Olandei a fost operat duminică seară la Amsterdam. I s-au montat două stenturi pentru a i se elibera două artere coronare înfundate

În această perioadă, Ronald Koeman era acasă, la Amsterdam. Dacă nu ar fi fost pandemia, selecționerul Olandei (din februarie 2018) ar fi avut mult de muncă, pregătind Euro 2020. 

Cu turneul final amânat, se bucura doar că stă mai mult cu familia. Mai ales că, dezvăluie De Telegraaf, devenise de curând bunic. "Sunt fericit. E o mare plăcere și mândrie să-i văd pe cei mici crescând. E o experiență minunată", declara recent antrenorul în vârstă de 57 de ani.

Ronald Koeman, curse pe mountain bike sau bicicletă normală 

În același timp, fostul mare fotbalist batav le spusese apropiaților: "Dacă am timp liber, vreau să mă păstrez în formă". Și ieșea în plimbări lungi cu bicicleta, alegând ori mountain bike, ori una normală

"Nu știa că are probleme cardiace", scriu jurnaliștii din Țara Lalelelor. "De mai multe săptămâni, zilnic era pe bicicletă".

Duminică, spre sfârșitul după-amiezii, i s-a făcut rău pe bicicletă, avea dureri în zona pieptului. Acasă, soția a sunat la 112.

 Șansa lui, ambulanța a sosit rapid, a ajuns imediat la spitalul AMC și a fost dus direct pe masa de operație. Era infarct. I s-a făcut cateterism cardiac, descoperindu-se că două artere coronare erau blocate. I s-au montat două stenturi coronariene. A fost salvat. Viața sa nu mai este în pericol.

683 de meciuria adunat Ronald Koeman ca antrenor, având un procent al victoriilor de 53,73% (367)

8 competițiia câștigat Koeman ca antrenor: Ajax (4), Benfica (1), PSV Eindhoven (1), Valencia (1), Alkmaar (1)

685 de meciuria jucat fostul fundaș central în carieră la echipele de club (239 de goluri); la naționala Olandei: 78 de selecții, 14 reușite

19 trofeea cucerit Koeman ca jucător: Ajax (2), PSV (6), Barcelona (10) și naționala Olandei (titlul european, în 1988)

Citește și alte știri din fotbalul internațional:Cum au încercat frații interlopului Emi Pian să-l omoare pe presupusul ucigaș al liderului clanului Duduianu. Imagini surprinse de camere
Libertatea
Comentarii (3)
Pop Viorel  •  04 Mai 2020, 15:25

Nu i sau infundat arterele de la mersul pe biciclete.. .

clnscp  •  04 Mai 2020, 12:46
Postat de Dan Alexandru Cosma pe 04 Mai 2020, 11:40

Cum s-a ajuns la asa o salarizare pentru niște vai mama lor. Cum poate lua salariu mai mare ca un doctor, profesor, economist.... unul care se plimba pe stradă, nu are școală... Un șef de al lor cât ia atunci?!

Ce legatura are *** cu prefectura? E vorba despre viata unui om, mai lasa frate obsesia pentru bani

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dan Alexandru Cosma  •  04 Mai 2020, 11:40

Cum s-a ajuns la asa o salarizare pentru niște vai mama lor. Cum poate lua salariu mai mare ca un doctor, profesor, economist.... unul care se plimba pe stradă, nu are școală... Un șef de al lor cât ia atunci?!

Vezi toate comentariile (3 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
16:30 Snooker
Finala CM Snooker
Eurosport
22:00 Champions League
Manchester City - Lyon
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1