INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAȚIILOR SEMIFINALE // PORTUGALIA - CHILE 0-0, 0-3 LA PENALTYURI

FABULOS! Ce le-a spus Claudio Bravo coechipierilor înainte să apere TOT la penalty-uri! "Ce a făcut e enorm"

Claudio Bravo, foto: reuters
Claudio Bravo, foto: reuters

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2017 10:34

Căpitanul sud-americanilor, Claudio Bravo, 34 de ani, este primul portar cu 3 lovituri de pedeapsă blocate într-o semifinală a unei competiții FIFA. După ce a cucerit de două ori Copa America la penaltyuri, Bravo vrea și Cupa Confederațiilor.

Mulți i-au cedat la penaltyuri lui Claudio Bravo în meciurile "naționalei". În special, rivali sud-americani. Ronaldinho, Hulk, Luis Suárez, Banega, Biglia.

Iar acum, trei portughezi dintr-un foc. Toți specialiști la 11 metri. Quaresma, Moutinho, Nani. Dar, în cazul Bravo, el îi fentează pe jucători, nu invers, cum se întâmplă de obicei. Trucurile lui dau constant rezultate.

  • La Quaresma, a simulat plonjonul spre stânga, plecând în dreapta în ultima clipă;
  • Pe Moutinho l-a dezechilibrat cu acele salturi dreapta - stânga pe linia porții înainte de execuție. S-a dus direct în dreapta;
  • La Nani, a întins brațul drept spre colțul porții, ca și cum acolo e zonă protejată. Lusitanul a mușcat momeala. Claudio s-a aruncat în stânga și acolo a venit și mingea, teleghidată.
    Dreapta, dreapta, stânga. Aceeași idee ca a lui Duckadam, în finala cu Barcelona de la Sevilla. Dreapta, dreapta, dreapta, stânga!

Mai tare ca Justo Villar

La 34 de ani, Claudio Bravo este primul portar cu 3 penaltyuri apărate într-o semifinală a unei competiții FIFA. Și este al doilea goalkeeper, după Justo Villar, care nu ia gol la loviturile de pedeapsă într-o partidă interțări.

Dar paraguayanul, în acel 2-0 cu Brazilia din "sferturile" Copei America 2011, a blocat doar un șut din 4! Chilianul a avut 3 din 3! Cine altul putea fi Man of the Match împotriva Portugaliei? A fost 3-0, pentru că Vidal, Aránguiz și Alexis au transformat toți.

”Claudio Bravo a reușit un «Duckadam» la Cupa Confederațiilor. A apărat toate penaltyurile”
Marca, jurnal spaniol

"Stați liniștiți! Sigur resping două-trei!"

La sfîrșit, Arturo Vidal a dezvăluit: "Știți ce ne-a spus căpitanul după prelungiri? «Stați liniștiți! Sigur resping două-trei!». Ce a făcut e enorm! E unul dintre cei mai mari portari din lume". Iar Bravo le-a spus jurnaliștilor: "Pentru mine, aceste lovituri de la 11 metri nu sunt o ruletă. Totul e muncă, informație. Știam că-i vom bate pe portughezi. I-am studiat foarte bine".

Nu e o premieră. Claudio e un profesor de penaltyuri.
- În 2015, i-a blocat balonul lui Banega, iar Chile a cucerit Copa America, 4-2 la 11 metri în finala cu Argentina lui Messi. Primul trofeu al chilienilor în 99 de ani!
- În 2016, la Copa America Cententario, tot cu argentinienii în ultimul act, a apărat din nou. Victimă: Biglia. Și 4-1 la loviturile de pedeapsă.
- În 2017, a calificat selecționata lui Pizzi în prima sa finală la Cupa Confederațiilor. Și îi poate aduce al 3-lea trofeu în 3 ani.
Acesta ar fi cel mai frumos cadou pentru Bravo la capătul unui sezon foarte complicat. A făcut multe erori la Man. City (Guardiola l-a trecut pe bancă la un moment dat, titularizându-l pe Caballero) și a pierdut ultimele două luni din cauza unei accidentări la gambă. Încă nerefăcut, a ratat și amicalul de la Cluj. A revenit la 1-1 cu Australia, în a 3-a partidă a turneului din Rusia. Și e acum eroul purtat pe brațe de chilieni. Încă o dată. Întotdeauna.

8 penaltyuri din 19 a apărat Claudio Bravo pentru "naționala" chiliană; un procent de 42%

114 selecțiiare Bravo la echipa "națională" în 13 ani; deține recordul alături de Alexis

20.000.000 € a plătit Man. City în 2016 pentru a-l cumpăra de la Barcelona

"Știam ce trebuie să fac la penaltyuri. Nu era prima oară. E rezultatul multor ore de antrenamente"

"Suntem un grup extrem de puternic psihic. Această echipă nu se predă niciodată. Am învins și campioana Europei"
Claudio Bravo, căpitan Chile

"Niciodată nu am fost atât de emoționat de un sportiv chilian ca de paradele lui Claudio Bravo!"
Marcelo Ríos, fost mare tenisman chilian

"Ați văzut încă o dată ce înseamnă inima de chilian. Visul nostru e să fim iar campioni"
Arturo Vidal, mijlocaș Chile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
893496014006517
Marian Dinu  •  29 Iunie 2017, 10:58

Romania este cea mai buna echipa in amicale, am facut egal cu spania, uruguay, argentina, italia, de curand am batut chile. Deci, avem valoare nu-i asa? In meciuri oficiale nu jucam noi prea bine pentru ca nu se mai lasa adversarii:)))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează