INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOTBAL FEMININ

FABULOS! Lecție pentru Becali: superechipa spaniolă care a stabilit un record european la fotbal feminin! Vin mai mulți fani ca la băieți

Athletic Bilbao +5   FOTO
Athletic Bilbao

Articol de GSP - Publicat joi, 31 ianuarie 2019 09:09

Fanii lui Athletic Bilbao au stabilit un record fabulos. La confruntarea echipei de fete cu rivala Atletico Madrid au asistat 48.121 de suporteri, record la nivel de club în Europa!

Contruntarea dintre Athletic și Atletico din Copa de la Reina, câștigată de madrileni cu 2-0, a strâns pe San Mames aproape 50.000 de fani! Bascii s-au lăudat după meci cu audiența, anunțând că a fost cea mai mare la nivel de club în fotbalul feminin din Europa. 

Echipa de fete a reușit să îi depășească și pe băieți, care în acest sezon au adus la stadion cel mult 46.860 de fani.

Athletic Bilbao ocupă locul 5 în prima ligă spaniolă, cu 31 de puncte, la 20 distanță de liderul Atletico Madrid. Echipa masculină se află pe 11 în La Liga, la 23 de puncte de liderul Barcelona.

Recordul all-time pentru un meci de fotbal feminin este de 90.185 de suporteri la finala Campionatului Mondial din 1999.

Atunci s-au înfruntat SUA și China, 0-0 și 5-4 la penalty-uri, pe Rose Bowl, în Pasadena, California.

Gigi Becali: „FCSB va avea cea mai slabă echipă de fete”

În România, vestea că UEFA va obliga cluburile să își înființeze echipe de fotbal feminin l-a enervat pe Gigi Becali, care s-a aventurat într-o serie de declarații sexiste: „Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Femeia a fost făcut de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul și fotbalul le schimonoesc pe femei”.

Patronul celor de la FCSB a anunțat miercuri că se va conforma regulamentelor UEFA: „Ce să caut eu la un meci de fotbal feminin? Să spunem că s-ar putea să fie obligatoriu, deși e absurd. Eu o să fac o echipă în Divizia D sau C, dar nu o să mă intereseze de ea. O să fie cea mai slabă echipă din România. O să cadă în Divizia D, intră în faliment. O să avem antrenor bărbat sau femeie?”.

Primul eșalon din campionatul românesc de fotbal feminin e dominat de Olimpia Cluj, campioana ultimelor opt sezoane. Olimpia e neînvinsă în acest sezon, 8 victorii în 8 meciuri și un golaveraj fabulos, 40-1. Cea mai bună performanță în UEFA Women's Champions League a fost înregistrată în sezonul 2012/2013, când formația din Ardeal a atins faza optimilor. 

43 de echipeactivează în primele trei ligi de fotbal feminin, Superliga fiind alcătuită din nouă formații

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
1779502482283942
Emil Nae  •  31 Ianuarie 2019, 18:50

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adi67
adi67  •  31 Ianuarie 2019, 16:11

Vorbim despre Tara Bascilor . Este cu totul altceva ... Daca fac echipa de cricket sau fotbal australian , vor umple stadioanele . Acolo se face coada la bezinariile cu capital basc , in timp ce ce la orice companie transnationala , alimentezi lejer .

aress123
aress123  •  31 Ianuarie 2019, 12:42
Postat de 1745flo pe 31 Ianuarie 2019, 10:44

fc5b n-are nici la barbati spectatori! Cand vin 1500, ziaristii fcsbisti mint ca sunt 3-4000!

La voi vin 150 si spuneti ca sunt 300, ca doar trebuie sa respectati istoria, nu ? Adevarul e ca acum nu mai sunteti 300 de spartani...ati ramas doar 101 dalmatieni..:::)):), dar traiti din amintiri borciste.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează