INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Fără "Zidul Galben"! Sancțiune dură pentru Borussia Dortmund după incidentele de la meciul cu Leipzig

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 februarie 2017 21:59

Borussia Dortmund a fost amendată cu 100.000 de euro și va disputa următorul meci de pe teren propriu în absența celebrului "Zid Galben".

Federația Germană de Fotbal a anunțat că Borussia Dortmund "trebuie să fie sancționată", însă clubul are dreptul de a face apel până luni.

Pe lângă violențele care au avut loc în afara stadionului, suporterii galben-negrilor au afișat și bannere cu mesaje ofensatoare la adresa echipei din Leipzig.

Înaintea meciul cu Leipzig de săptămâna trecută, mai mulți suporteri ai oaspeților au fost atacați cu pietre și sticle de către fanii lui Dortmund, iar poliția a arestat 28 de persoane pentru posesie de materie explozibile, violențe și tulburarea ordinii publice.

Peluza sud de pe Signal Iduna Park, cunoscută ca " Zidul Galben", este cea mai mare peluză din Europa, cu 25.000 de locuri la meciurile din competițiile interne, când fanii stau în picioare. Capacitatea acesteia se reduce la meciurile din competițiile europene, când UEFA obligă clubul să pună scaune în peluză. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează