INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Fata pe care n-a avut-o! » Montpellier, campioana istorică a unui altfel de preşedinte

Jucătorii lui Montpellier sărbătoresc titlul după meciul cu peripeții de la Auxerre, întrerupt în total 41 de minute din cauza fanilor gazdă // Foto: Reuters +3   FOTO
Jucătorii lui Montpellier sărbătoresc titlul după meciul cu peripeții de la Auxerre, întrerupt în total 41 de minute din cauza fanilor gazdă // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 22 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 21 mai 2012 21:47

Gură bogată, dar bolnav de fotbal, Louis Nicollin (68 de ani) şi-a împlinit visul de o viaţă. A luat primul titlu cu echipa transformată în fiica sa de suflet şi construită cu mult mai puţini bani decît PSG.

Nici celebrul Nostradamus, care studia acum 5 secole la Universitatea din Montpellier, printre cele mai vechi din lume, n-ar fi prezis miracolul înfăptuit de echipa de fotbal înfiinţată-n 1974!

Nici şeicii din Qatar ce au "furat" Parisul cu sutele de milioane de euro nu-şi imaginau că Herault Sport Club, promovat în Ligue 1 în 2009, după ce cu 2 ani înainte evita retrogradarea în liga a treia, le va sufla titlul. Primul din istoria grupării cu al 13-lea buget din Franţa propune modelul de succes low-cost!

"Tocilarii" fără vedete s-au impus contra "parveniţilor" în căutare rapidă de trofee cu mulţi bani.

" Fata" preşedintelui
S-a împlinit visul preşedintelui Louis Nicollin, un fel de Gigi Becali francez, ce a transformat clubul în fata pe care n-a avut-o niciodată. Durul "Loulou" (68 de ani, 120 kg), cum îl alintă fanii, patronul unei firme de salubritate şi al unei averi de 300 de milioane de euro, a făcut o trupă de muncitori şi a crescut tineri în pepinieră, gen Belhanda, Yanga-Mbiwa, Stambouli sau Ait-Fana.

Şi a dat-o în 2009 pe mîna lui Rene Girard (58 de ani), antrenor aruncat de la "naţionala" de tineret şi unicul la Montpellier ce cîştigase un campionat, ca jucător la Bordeaux. A avut multă răbdare şi nu s-a băgat peste tehnician.

Locul 5 în primul sezon şi 14 în al doilea. Iar acum titlul după 2-1 la Auxerre, ce i-a păstrat avansul de 3 puncte faţă de PSG şi primul loc pe care nu l-a mai cedat deloc din 24 martie!

Dau şi golgeterul Ligue 1
21 dintre cele 68 de goluri reuşite în campionat poartă semnătura lui Olivier Giroud, autor şi a nouă pase decisive. Atacantul de 26 de ani, laureat golgeter al Ligue 1 la egalitate cu Nene (PSG), a fost adus de la Tours în 2010. A explodat în acest sezon, cota sa depăşind mult clauza de 12 milioane de euro, iar selecţionerul Blanc (fost jucător la Montpellier!) mizează pe Giroud ca surpriză la Euro.

Patronul şi-a tras creastă!
Louis Nicollin a uimit tot Hexagonul ieri, apărînd în direct la "France 3" cu o frizură absolut nebună. Preşedintele campioanei şi-a ţinut cuvîntul făcîndu-şi creastă (foto - în galerie) pentru titlul cucerit în premieră. "Am ales culorile clubului. Creasta e portocalie şi restul părului vopsit în albastru. Cu cît mă privesc mai bine, cu atît mă găsesc mai fermecător", a declarat pitorescul patron al lui Montpellier.

"Eram în stare să fac orice nebunie pentru acest titlu. Dacă vom cîştiga şi Liga Campionilor, promit să mă tund la zero" (Louis Nicollin, preşedinte Montpellier)

"Îl prefer pe Courbis lui Ancelotti. Marii antrenori sînt cei ce cîştigă titluri cu o echipă, nu cu vedete" (Louis Nicollin, preşedinte Montpellier)

33 de milioane de euro este bugetul lui Montpellier, de cinci ori mai puţin decît al lui PSG, 150 de milioane

2,5 milioane de euro este cel mai scump transfer făcut de noua campioană. Giroud a costat de 17 ori mai puţin decît preţul plătit de PSG pentru Pastore

4 trofee avea Montpellier pînă duminică, 2 Cupe ale Franţei, Cupa Ligii şi Cupa Intertoto, ultimul în 1999

75 la sută dintre francezi au ţinut cu Montpellier în duelul cu PSG, procentul cu care l-au susţinut şi pe Hollande la alegerile prezidenţiale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
iwentvs
iwentvs  •  22 Mai 2012, 10:51

75% din francezi l-au sustinut pe Hollande? Pentru informatia dvs, alegerile prezidentiale din Franta au fost castigate de socialist cu 51.6% (in cel de-al doilea tur, pt ca in primul a avut 28%). Trebuie spus si de ce majoritatea francezilor prefera Montpellier -datorita profundului dispret al acestui popor impotriva banilor, a avutiei si a celor bogati. Din aceasta cauza, Franta nu va avea prea curand o mare echipa de fotbal, pentru ca, in cazul in care cineva incearca sa investeasca in fotbal, pentru a concura vecinii din Anglia, Spania sau Germania, este privit imediat ca obscen. Buna comparatia cu alegerea lui Hollande, in acelasi context (iocrit) al luptei impotriva bogatilor.

red77
red77  •  22 Mai 2012, 08:51

sunt curios daca la anul mai prind cupele europene ! eu zic ca nu !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează