INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

FC Barcelona îşi deschide noua ”fabrică de talente”

Articol de GSP - Publicat joi, 20 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 20 octombrie 2011 13:45

29 iunie 2011. Zi istorică pentru FC Barcelona. La Masia, celebrul centru de formare "blaugrana", s-a închis. Fusese înfiinţat în 1979, cu sediu central într-o casă tipic rurală catalană construită în 1702, iar acolo au crescut peste 500 de jucători. Printre aceştia, staruri ca Guardiola, De la Pena, Puyol, Xavi, Iniesta, Victor Valdes, Messi, Fabregas, Busquets, Pique, Pedro, Bojan Krkici, Thiago Alcantara.


20 octombrie 2011. Altă zi istorică pentru FC Barcelona. Clubul catalan îşi deschide noua bază de formare, altă "fabrică de talente". A păstrat din vechea denumire, La Masia, căreia i se adaugă numele lui Oriol Tort, fost director al grupării catalane. Edificiul a fost ridicat într-o suburbie a oraşului, aproape de baza sportivă a echipei mari, "Joan Gamper".

Înconjurată de terenuri de pregătire, construcţia a început în 2009 şi a costat 9 milioane de euro. Are mai multe corpuri. Cel principal, întins pe 6.000 de metri pătraţi, posedă 5 etaje şi nivel subteran. În regim de internat, acolo stau, într-o capacitate de 123 de locuri, rezidenţii, cei ce sînt din altă ţară ori cei ce nu pot face naveta. Toţi beneficiază de supraveghetori, care-i coordonează, de medici şi de profesori.

Cei mici sînt cîte patru în cameră, iar cei mari - cîte doi, fiecare încăpere fiind dotată cu dulap, chiuvetă, masă de studiu. La fiecare etaj există sală de calculatoare, spălătorie, sală de material didactic. La primul etaj e sala de mese, cu o capacitate de 300 de locuri, plus birouri, săli de vizite, de masaj, de gimnastică, spaţiu de petrecere a timpului liber.

Acum sînt 74 de rezidenţi, de la toate sporturile. 50 sînt din Spania. Urmează 10 din Camerun, cîte doi din Coreea de Sud şi Suedia, plus cîte unul din Argentina, Brazilia, Grecia, Olanda, Maroc, Ecuador, Nigeria, Paraguay, Republica Dominicană, Senegal.
De la fotbal sînt 53 de rezidenţi: 17 din Catalunya, 16 din restul Spaniei, 13 din Africa, 3 din America, 2 din Europa şi 2 din Asia.

15 milioane de euro cheltuieşte anual FC Barcelona pentru propria pepinieră

La noua instalaţie, modernul este amplificat de faţadele colorate, pe care apar chipurilor marilor jucători ai echipei. De la Xavi la Messi de pildă, acestea pot fi schimbate datorită celor 350.000 de leduri prin care pot fi recompuse diverse imagini. Uşurinţa operaţiunii îi determină pe oficialii Barcelonei să caute un sponsor al cărui nume să fie expus exact pe faţadă.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
me_someone
me_someone  •  27 Octombrie 2011, 22:01

mai baieti, nu mai puneti botul la minciunile preluate de gesepe- ul asta! catalanii astia se pricep foarte bine la escrocherii, delapidari si vanzarea de imagine victimizata de la Franco incoace! traiesc printre ei, de ceva ani! cati dintre voi aveti habar de faptul ca real madrid a fost infiinta de doi catalani? la masia asta e doar spalare de bani! respect!

plesan
plesan  •  20 Octombrie 2011, 17:24

Barcelona se reprezinta prin proprii jucatori de la academie...nu ca real madrid prin cumpararea lor si paseara la alte echipe a propiilor jucatori de la academie gen Canales...rar o sa vedem si la noi asa ceva..se incearca cat de cat la Academia Hagi..de acolo mai avem o speranta...in rest ..zero...FCSB

xstream
xstream  •  20 Octombrie 2011, 16:36

mult succes barca cu acest nou centru! speram sa produca cat mai multe talente

Vezi toate comentariile (6)
Comentează