INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Un alt club uriaș al fotbalului european refuză Super Liga: „Suntem în Liga Campionilor și sperăm să continuăm acolo pentru mulți ani”

FC Porto a ajuns în sferturile Ligii Campionilor în acest sezon // foto: Imago
FC Porto a ajuns în sferturile Ligii Campionilor în acest sezon // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 19 aprilie 2021 17:12 / Actualizat luni, 19 aprilie 2021 21:56

Jorge Nuno Pinto da Costa (83 de ani), președintele FC Porto, spune că echipa sa nu este interesată de participarea în Super Liga Europei, competiția adusă la viață de granzii fotbalului european.

După Borussia Dortmund și Bayern Munchen, care au refuzat să adere la Super Liga Europei, a venit rândul celor de la FC Porto să facă același lucru. „Dragonii”, prin vocea președintelui Jorge Nuno Pinto da Costa, spun că noua competiție se află în afara regulilor și că singurul lor gând este să continue în Liga Campionilor.

FC Porto refuză Super Liga Europei

„Au existat contacte informale din partea unor cluburi, dar nu le-am dat mare atenție din două motive. În primul rând, Uniunea Europeană nu permite un circuit închis de jocuri, așa cum există în NBA. În al doilea rând, având în vedere că Asociația noastră este împotriva acestei competiții și că face parte din UEFA, nu putem participa la ceva ce este împotriva regulilor. 

Nu suntem îngrijorați că facem parte sau nu din Super Ligă, suntem în Liga Campionilor și sperăm să continuăm să fim pentru mulți ani”, a spus Pinto da Costa, potrivit O Jogo.

În acest moment, Super Liga Europei are 12 cluburi fondatoare: 6 din Anglia (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham), 3 din Spania (Atletico Madrid, Barcelona și Real Madrid) și 3 din Italia (AC Milan, Inter și Juventus).

1982este anul în care Jorge Nuno Pinto da Costa a devenit președinte la FC Porto

Această așa-zisă «Super Ligă» este orice altceva decât «Super». Această mișcare lacomă ar însemna un dezastru pentru bazele noastre, pentru fotbalul feminin și pentru comunitatea fotbalistică, și servește proprietari interesați doar de interesele personale, cărora a încetat să le pese de suporteri de mult timp și care ignoră complet meritul sportiv. Tragic.
- Luis Figo, consilier și ambasador UEFA

Mai multe știri despre Super Liga Europei:

Primul fotbalist de top care contestă Super Liga Europei » Mesaj-manifest: „Gata cu visurile și iluziile fanilor! Nu cred în liga bogaților care fură ceea ce a creat poporul”

Rio Ferdinand, discurs pătimaș împotriva Super Ligii Europei: „E rușinos, odios, împotriva a tot ce reprezintă fotbalul, totul pentru bani! Cum le-a venit ideea asta, în plină pandemie?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  19 Aprilie 2021, 19:23

foarte bine.... nu va mai schimbati la ideile masonilor.care vor sa se bage si in fotbal..ramaneti asa cum so jucat pana acum... noutatile nu is intotdeuna bune!!! bv porto

Vezi toate comentariile (1)
Comentează