INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

FC SEVILLA - REAL MADRID 0-1 // VIDEO Karim Benzema, talismanul lui Zinedine Zidane » 5 goluri în 5 etape

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2019 14:17

Karim Benzema (31 de ani) a reușit al cincilea gol în cinci etape, în meciul cu FC Sevilla, scor 1-0. Real Madrid s-a trezit după lecţia primită la Paris şi a învins pe un teren foarte greu.

Real a ieşit din impas tocmai într-una din cele mai complicate deplasări în LaLiga. Los blancos s-au scuturat după duşul rece cu PSG şi au cucerit toate punctele la Sevilla (1-0), egalând-o pe Bilbao în frunte.  

Şi încă o dată i-a salvat Benzema: ce lovitură de cap a prins francezul din centrarea perfectă a lui Carvajal în minutul 64! Atacantul de 31 de ani a devenit şi talismanul, nu doar favoritul, lui Zidane. A semnat al cincilea gol în tot atâtea etape. Karim îi oferise o pasă decisivă în prima repriză lui Eden Hazard, însă belgianul rătăcit a ratat.

Sevilla, 0 şuturi cadrate!

Benzema a înscris jumătate din golurile Madridului în acest campionat şi l-a scos de Zizou din situaţia foarte delicată.  

„Real şi-a recuperat demnitatea şi a ridicat vocea. Intensitatea cerută de antrenor la Paris a ieşit la iveală”, a titrat Marca, după victoria ca un medicament de ieri.  

În plus, Zidane a reuşit să blindeze apărarea, dovadă că andaluzii n-au avut niciun şut pe poarta lui Courtois. Singurul, al lui Chicharito, ce intrase chiar în plasă, a fost gol anulat pentru ofsaid. Asta după ce Real primise nouă goluri în cinci meciuri din acest sezon. Din 3 februarie belgianul nu mai terminase un meci cu poarta neatinsă, de la 3-0 cu Alavés, pe Bernabéu. 

11 goluricu capul din cele 31 reuşite în ultimele trei sezoane are Benzema (35%). În primele opt stagiuni la Real a marcat doar 15 din 122 cu astfel de execuţii, 12%

17 aniau trecut de când Madridul nu scăpase fără gol primit pe „Sanchez Pizjuán”. În precedentele 17 vizite la Sevilla, încasase un total de 39 de goluri în campionat

„E cel mai bun meci de când m-am întors la Real. Am făcut 90 de minute de înalt nivel şi am jucat bine tactic într-o deplasare foarte dificilă. Munca defensivă a întregii echipe a fost cheia succesului” - Zinedine Zidane, antrenor Real Madrid

REZUMATUL VIDEO AL PARTIDEI

VEZI ȘI:

LYON - PSG 0-1 // VIDEO De ce nu joacă Tătărușanu? Anthony Lopes e în mare formă! E cel mai bun la Lyon chiar și la înfrângere

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează