INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OFERTĂ

Fede Valverde, jucătorul de 1 miliard de euro al Realului: „Eu, la Arsenal? Pe jumătate adevărat”

Fede Valverde, alături de Toni Kroos // foto: Guliver/gettyimages
Fede Valverde, alături de Toni Kroos // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 19:49 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 19:58

Federico Valverde (25 de ani), jucătorul lui Real Madrid cu o clauză de reziliere de un 1 miliard de euro, a dezvăluit cum a refuzat să semneze cu Arsenal pe când evolua în țara natală, Uruguay, pentru Penarol.

Ajuns în Europa în vara lui 2016, la echipa a doua de la Real Madrid, Fede Valverde a progresat enorm și a devenit unul dintre cei mai valoroși fotbaliști ai planetei, evaluat în prezent la 100 de milioane de euro.

Un semn că mijlocașul uruguayan este extrem de apreciat la Madrid este contractul recent pe care l-a primit, unul care prevede o clauză de reziliere în valoare de un miliard de euro.

„Toată lumea mă întreabă de ce sunt singură” » Șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică explică: „Doar astea mă pot cuceri la un bărbat”
METROSPORT
„Toată lumea mă întreabă de ce sunt singură” » Șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică explică: „Doar astea mă pot cuceri la un bărbat”

Cariera lui Valverde putea arăta cu totul altfel, dacă acesta accepta să semneze cu Arsenal pe când avea 16 ani și evolua la Penarol. Fede a mers la Londra, a stat o săptămână în probe, apoi a ales să revină în Uruguay. Un an și jumătate mai târziu a fost căutat de Real Madrid.

Fede Valverde: „Eu, la Arsenal? Pe jumătate adevărat. Nu am vrut niciodată”

„Dacă veți căuta pe Google, veți vedea articole despre cum aproape am ajuns la Arsenal când aveam 16 ani. Este poate pe jumătate adevărat. Nu am nimic cu Arsenal, dar nu am vrut niciodată să merg în Anglia.

La acea vreme, partea de afaceri a fotbalului a preluat controlul. Anumiți oameni îmi spuneau: «Cine n-ar vrea să joace la Arsenal? Vrei să stai aici, în Uruguay? E o nebunie!». Ce-mi spuneau, de fapt, era: «Putem face cu toții foarte mulți bani dacă mergi».

În astfel de momente realizezi că nu-ți aparțin toate deciziile în fotbal, mai ales la vârste fragede, când te simți mai degrabă ostatic. Până și familia ta devine ostatică. Fotbalul este o scăpare către o viață mai bună, mai ales pentru noi din America de Sud, iar «vulturii» știu asta și pun presiune pe tine într-un mod «drăguț».

Îmi spuneau: «La naiba, Fede, dacă mergi la Arsenal vei avea un pat frumos și un duș cu apă caldă pentru 30, 40 de minute! Cine n-ar vrea o astfel de viață?». M-au trimis la Londra în probe pentru o săptămână, dar pur și simplu nu mă simțeam confortabil”, a povestit Valverde pentru platforma The Players's Tribune.

Fede Valverde: „Am fost fie suficient de nebun, fie suficient de curajos să o refuz pe Arsenal”

„Dacă te gândești doar la lucrurile materiale, sună grozav. Dar nu suntem roboți. Realitatea este că familia mea nu a putut veni la Londra cu mine. Trebuia să trăiesc singur, nu vorbeam limba, aveam 16 ani.

Am fost fie suficient de nebun, fie suficient de curajos să refuz. Dați-mi dușuri reci, doar să rămân lângă familie! În mintea mea mă gândeam că voi rămâne toată viața în Uruguay.

Apoi am primit apelul care mi-a schimbat viața. Eram la Campionatul U17 din America de Sud, în Paraguay. Mama m-a sunat: «Hey, vino în camera noastră acum. Sunt niște bărbați aici care vor să vorbească cu tine. Vino acum, sunt de la Real Madrid»”, a mai relatat mijlocașul central.

VIDEO: gol uluitor înscris de Fede Valverde în Napoli - Real Madrid 

19 goluriși 18 assisturi a reușit Valverde în 221 de meciuri la Real Madrid

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Ei sunt campionii vârstelor! Jucătorii între 16 și 40 de ani cel mai bine cotați din lumea fotbalului: 1,77 miliarde de euro cotă totală!

Un fotbalist s-a cuplat cu fosta soție a campionului mondial și e vrăjit: „Ce femeie ești, Dumnezeule!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează