INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Acuzații de hărțuire sexuală la adresa președintelui și a angajaților Federației Franceze de Fotbal! Printre victime sunt și minori! „Sunt prea puternici. De îndată ce spui ceva, ești scos din joc”

În stânga, Noel Le Graet // foto: Imago Images
În stânga, Noel Le Graet // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 septembrie 2022 10:40 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2022 11:24

Federația Franceză de Fotbal se află în mijlocul unui scandal monstru, după ce în urmă cu o săptămână președintele Noel Le Graet (80 de ani) a fost acuzat de hărțuire sexuală. Pe lângă președinte, au apărut alte dezvăluiri ce vizează și alți angajați ai federației care sunt acuzați de șantaj și hărțuire sexuală.

Conform noilor acuzații, Angelique Roujas, fostă jucătoare în naționala Franței și în prezent antrenoare la echipa U19 ESOF la Roche, ar fi întreținut relații sexuale cu jucătoare minore în 2004, când se afla la conducerea naționalei de fotbal feminin, potrivit So Foot.

27 de jucători convocați pentru Finlanda și Bosnia » Numele-surpriză din Serie B și 3 portari fără meci jucat până acum în „tricolor”
CONVOCĂRI
27 de jucători convocați pentru Finlanda și Bosnia » Numele-surpriză din Serie B și 3 portari fără meci jucat până acum în „tricolor”

A scăpat nepedepsită! 

„Am fost o victimă la Clairefontaine – știu ce s-a întâmplat și știu cât de greu a fost să îmi revin. Nici astăzi nu vreau să vorbesc public despre asta pentru că este dureros și nu sunt sigură că voi fi susținută. 

Le-am spus unor oameni de rang înalt din interiorul federației, inclusiv lui Brigitte Henriques, vicepreședinte la acea vreme, dar ce s-a întâmplat? Nimic. Nu au făcut nimic”, a spus, sub anonimat, una dintre jucătoarele care susțin că au fost abuzate.

În 2013, după mai multe amenințări din partea jucătoarelor naționalei, Noel Le Graet a raportat faptele poliției, iar ulterior ancheta s-a închis după ce termenele pentru luarea deciziei au expirat, astfel că Angelique Roujas nu a mai fost condamnată.

Mesaje de dragoste unui jucător de 13 ani

Un alt caz scos în evidență de aceeași publicație îl are în vizor pe David San Jose, responsabilul pentru educație non-fotbalistică de la Federație, care a fost demis pentru comportament inadecvat după ce, în 2013, a trimis mesaje de dragoste unui jucător de 13 ani.

Acesta își continuă munca în același domeniu, în fotbalul amator din Franța, la echipa Olympique de Valence.

Ministerul lansează o anchetă

Acuzațiile din ultima vreme nu au rămas fără efect. Ministerul Sportului din Franța a anunțat vineri că va efectua o anchetă pentru a face lumină asupra acuzațiilor prezentate de So Foot. 

Decizia a fost comunicată în urma unei întâlniri între președintele Federației de Fotbal, Noel Le Graet, și ministrul Sportului, Amelie Oudea-Castera, la care a fost prezent și directorul general al Federației, Florence Hardouin.

În ziua dinaintea întâlnirii, ministrul transmisese un mesaj ferm: „Nu îi primesc pentru a bea un ceai, pentru a-mi spune că totul este bine, ci pentru că trebuie să ascult ce au de spus”.

Mai multe actuale și foste angajate ale FFF l-au acuzat pe Noel Le Graet că le-ar fi hărțuit sexual în timpul mandatului său ca președinte, acestea dezvăluind anonim și câteva din mesajele pe care le-au primit de la conducătorul Federației:

„E foarte simplu, sărea pe tot ce mișcă”. Altele au primit mesaje de genul „prefer blondele, așa că dacă ești pregătită...” sau „te invit la mine acasă la cină”.

Curg acuzațiile la adresa oficialilor din Federația Franceză de Fotbal

Într-o serie nouă de acuzații, lansate vineri de jurnalistul Romain Molina în publicația Josimar, Noel Le Graet și alți oficiali de rang înalt din Federației sunt arătați cu degetul pentru că ar fi mușamalizat mai multe cazuri de abuz sexual, unele având ca victime persoane minore!

„Când se întâmplă ceva, trebuie să-ți ții gura închisă. Așa funcționează, sunt mult prea puternici. De îndată ce vorbești despre abuzuri, ești scos din joc!”, a transmis un fost membru al consiliului de administrație, sub protecția anonimatului, pentru Josimar.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Dezamăgit că Barcelona l-a împrumutat, fotbalistul nici nu vrea să mai audă de catalani: „Voi da totul pentru ca Milan să mă cumpere”

TOP 10 cel mai bine plătiți jucători de fotbal din lume în noul sezon » PRĂPASTIE între locurile 4 și 5 + Un singur nume nu evoluează în Europa!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 Septembrie 2022, 10:27
Postat de steaua.libera pe 20 Septembrie 2022, 02:57

Decât rus, mai bine “decadent”

Am văzut că ai un fanatism demn de #rezist, ceea ce-ți întunecă inima și rațiunea, nu trebuie să tot semnalizezi. FCSB e Steaua, nu făcătura din 2017 hrănită din bani publici! În lumea "decadentă", atât de dragă ție, n-o să vezi ca armata să aibă echipă în liga a doua.

steaua.libera
steaua.libera  •  20 Septembrie 2022, 02:57
Postat de cpt.ahab pe 17 Septembrie 2022, 13:45

Trăiască civilizația occidentală!

Decât rus, mai bine “decadent”

cpt.ahab
cpt.ahab  •  17 Septembrie 2022, 13:45

Trăiască civilizația occidentală!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează