INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERNATIONAL

Rusia a trimis o cerere la UEFA pentru ca selecționerul Ucrainei să fie pedepsit pentru comentariile despre război

Oleksandr Petrakov- sursa: Imago Images
Oleksandr Petrakov- sursa: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 20 septembrie 2022 11:03 / Actualizat marti, 20 septembrie 2022 12:04

Federația Rusă de Fotbal solicita la UEFA sancționarea selecționerului Ucrainei, Oleksandr Petrakov (65 de ani), după ce și-a exprimat în urmă cu câteva luni dorința de a lupta pentru țara sa în războiul cu Rusia. 

Potrivit, The Guardian secretarul adjunct al Federației Ruse de Fotbal, Denis Rogachev, a trimis o scrisoare către Comisia de Disciplină a UEFA în care îl acuză pe Oleksandr Petrakov că a încălcat codurile de conduită, cerând scoaterea sportivilor ruși din sport și vorbind despre dorința sa de a se alătura armatei ucrainene, deși ar fi trebuit să păstreze un discurs neutru din punct de vedere politic.

Cine a preluat numărul 10 la echipa națională după ce Maxim a fost sărit din schemă
NAȚIONALA
Cine a preluat numărul 10 la echipa națională după ce Maxim a fost sărit din schemă

Declarațiile lui Oleksandr Petrakov care au revoltat Rusia

La începutul invaziei armatei ruse în Ucraina, din februarie, selecționerul Ucrainei a declarat într-un interviu că își dorește să se înroleze în armată pentru a-și apăra țara.

„M-am gândit că dacă vor veni la Kiev, voi ridica o armă și îmi voi apăra orașul. Am 64 de ani, dar am simțit că este normal să fac asta. Cred că aș putea elimina doi sau trei dușmani”, a spus Oleksandr Petrakov în cadrul interviului.

Ulterior, un purtător de cuvânt al Federației Ucrainene i-a luat apărarea lui Petrakov în urma acuzațiilor primite.

„Nu a fost acceptat în armată din cauza lipsei de experiență militară, dar pasul său este o dovadă a devotamentului său față de țară și a patriotismului. Despre ce fel de discriminare putem vorbi în legătură cu o națiune care comite în mod deliberat genocid împotriva unei alte națiuni?”, a spus oficialul Federației Ucrainene.

Răspuns în așteptare din partea UEFA

În scrisoarea către UEFA, Federația Rusă ar fi cerut pe lângă interzicerea selecționerului Oleksandr Petrakov în fotbal și o amendă în valoare de 100.000 de €. Potrivit The Guardian, în acea scrisoare, secretarul Federației Ruse nu face nicio referire la faptul că Rusia a invadat Ucraina, iar în urma acestei acțiuni au murit mii de civili și militari.

Un purtător de cuvânt al UEFA a comentat cazul și a explicat că nu s-a luat nicio decizie până în acest moment.

„Nu putem comenta cazuri individuale. La primirea plângerilor, acestea sunt tratate în conformitate cu prevederile reglementărilor disciplinare. Nu avem alte informații să vă oferim în acest moment”, a precizat reprezentantul UEFA.

Citește și alte știri:

Contra s-a înțeles cu CFR la bani și va fi noul antrenor al clujenilor!

De ce l-a convocat Edi Iordănescu? » Fotbalistul din Liga 1 care e într-o formă dezastruoasă, dar a prins lotul României la meciurile din Liga Națiunilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
Anderi
Anderi  •  20 Septembrie 2022, 13:35

Rusii inca nu au inteles ca nu mai au drepturi intr-o lume civilizata? Sa joace fotbal cu Coreea de Nord si Iran.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează