INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA - MANCHESTER UNITED 3-1

Ferguson vede în eşecul de sîmbătă o provocare pentru United: ”Un alt început”

Ferguson conduce pe United din 1986, timp în care a cucerit 36 de trofee
  Foto: Reuters
Ferguson conduce pe United din 1986, timp în care a cucerit 36 de trofee Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 30 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 29 mai 2011 20:52

Managerul lui Manchester a comparat acest 1-3 cu un 0-4 încasat tot de la Barca în '94: ”Atunci am început să construiesc o nouă echipă”

Sir Alex Ferguson a primit înfrîngerea de pe Wembley cu demnitatea unui mare antrenor, dar şi ca pe o provocare pentru anii care vin. Managerul lui Manchester United a comparat eşecul din finală cu un altul, chiar mai categoric ca scor, 0-4, încasat în 1994 tot în faţa Barcelonei, pe Camp Nou.

"Acea înfrîngere a fost ca o răscruce", şi-a amintit Ferguson. "Pornind de acolo am pus pe picioare o nouă echipă, ne-am îmbunătăţit 1substanţial jocul". Iar roadele le-a cules în 1999, cînd United a cîştigat tripla campionat-Cupă-Liga Campionilor.

Sir Alex nu vede de ce "Wembley 2011" n-ar fi din nou un moment de cotitură în istoria clubului: "Nu ne va fi deloc uşor, sînt sigur de asta. E o mare provocare şi nu trebuie să ne fie teamă de astfel de încercări. Sîntem cineva în Europa, am demonstrat-o în ultimii ani cu prisosinţă, şi de aici putem construi mai departe". Fundaşul Rio Ferdinand e de aceeaşi părere: "Vreau să cred că am învăţat ceva sîmbătă seară şi, sezonul viitor, vom reveni cu şi mai multă forţă şi determinare în competiţie".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
manutd
manutd  •  30 Mai 2011, 11:33

Aberezi kily... Ferguson este unul dintre cei mai buni antrenori din lume... si o sa fie. Cu sau fara Parkinson, a castigat 12 trofee cu United, inclusiv anul acesta unu. Chiar un titlu istoric, al 19-lea.

ady_my_star
ady_my_star  •  30 Mai 2011, 10:38

nus deloc fan man utd...dar ce face fergie la echipa asta e fantastic.eu personal las lasa acolo si pana la 100 de ani daca ia campionate si joaka finale de liga in ritmul asta!!!

kily
kily  •  30 Mai 2011, 09:58

Pacat ca nu stie sa moara frumos... Cand ai ajuns la 70 de ani si te macina un Parkinson, lasi locul unuia mai tanar! Pana si Man Utd are Parkinson...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează