INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Antrenorul lui Florin Andone e eroul zilei în Spania: a salvat un fan în timpul meciului!

Fernando Estevez, antrenorul lui Florin Andone la Eldense, traversând în fugă terenul
Fernando Estevez, antrenorul lui Florin Andone la Eldense, traversând în fugă terenul

Articol de - Publicat duminica, 17 decembrie 2023 13:39 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 14:18

Fernando Estevez, 44 de ani, din 2022 antrenor la Eldense, a fugit în timpul partidei cu Racing Santander (3-3) și a ajutat un fan să-și revină după ce leșinase în tribună. Estevez, tehnicianul lui Florin Andone, este și medic specializat în cazuri de urgență.

Fernando Estevez, 44 de ani, actualul antrenor al lui Florin Andone la Eldense, în Segunda Division, este și medic. Și nu orice medic. Unul specializat în cazuri de urgență!

Fernando Estevez a fost în prima linie în timpul pandemiei: „Medicina e prioritatea mea”

În timpul pandemiei, acesta a dat jos treningul și a îmbrăcat halatul de doctor, fiind în prima linie în lupta împotriva coronavirusului. „Antrenor și medic sunt lucruri foarte diferite. Într-o ambulanță sau cameră de gardă ai alături o echipă foarte mică și e mai ușor de condus decât un grup de 25 de jucători", a declarat Estevez la acea vreme într-un interviu pentru agenția spaniolă EFE.

Scandalul UEFA, cu Burleanu în prim-plan, doar o furtună de imagine! Ce se va întâmpla la forul continental
UEFA
Scandalul UEFA, cu Burleanu în prim-plan, doar o furtună de imagine! Ce se va întâmpla la forul continental

„Când e nevoie, medicina e prioritatea mea. Trebuie să-ți asumi responsabilitatea”, afirma el atunci.

Fernando Estevez a salvat un suporter când era antrenor la Badajoz

În 2021, la partida Badajoz-Talavera, Estevez a fost martorul unui caz grav și a intervenit imediat. Aflat în acel moment la Badajoz, tehnicianul a văzut un jucător advers, pe atacantul nigerian Uzo Adighibe, prăbușit fără suflare după o ciocnire violentă, acționând prompt. I-a dat primul ajutor, el l-a salvat pe Uzo.

La sfârșitul întâlnirii, clubul Talavera a scris pe social media: „Le mulțumim celor de la Badajoz, mai ales antrenorului, pentru ce au făcut în prima repriză după căderea lui Uzo".

Fernando Estevez a intervenit prompt și acum: „A fost numai o sperietură. Totul e bine”

Sâmbătă, 16 decembrie, Estevez era pe banca lui Eldense, la meciul de acasă cu Santander. În minutul 15, s-a aflat că un spectator a leșinat în tribune. După ce s-a întâmplat săptămâna trecută la Granada, un fan al gazdelor și-a pierdut viața în timpul partidei cu Bilbao, Estevez n-a pierdut nicio clipă. A traversat terenul, voia să fie în mijlocul acțiunii pentru a-l ajuta pe suporter.

Nu era singur, doctorul lui Eldense, dar și cel al lui Santander erau și ei acolo. Și spectatorul și-a revenit.

„Era și medicul nostru, David, care lucrează într-un spital de urgență și e foarte bine pregătit. Eu sunt doctor și îmi vreau să rezolv lucrurile cât mai repede. Intervenția a fost rapidă. Din fericire, a fost numai o sperietură. Totul e bine”, a declarat Estevez la conferință.

Fernando Estevez și-a ajutat și echipa să revină de la 0-3 la 3-3. Trei goluri în 9 minute!

Meciul s-a reluat după opt minute. Estevez a intervenit, la fel, într-un caz de maximă urgență la echipa sa. Eldense a fost condusă cu 0-3 de Santander, a făcut trei schimbări la pauză, apelând inclusiv la Florin Andone, și s-a încheiat 3-3, gazdele egalând cu trei goluri în nouă minute (75-84). Eldense e pe locul 15, la șase puncte deasupra zonei retrogradării.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Anunț major. Noua supercompetiție organizată din 2025. 29 de zile, 32 de echipe, un trofeu suprem! 3 puteri confirmate deja!
MONDIALUL CLUBURILOR
Anunț major. Noua supercompetiție organizată din 2025. 29 de zile, 32 de echipe, un trofeu suprem! 3 puteri confirmate deja!
Anunț bombă în presa spaniolă: Radu Drăgușin, aproape de un acord cu Barcelona!
BARCELONA
Anunț bombă în presa spaniolă: Radu Drăgușin, aproape de un acord cu Barcelona!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează