INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

VIDEO Scandalul blaturilor » Unui jucător i s-au promis 100.000 de dolari pentru a fi eliminat: „Am făcut toate faulturile posibile, am înjurat arbitrul”

Fernando Neto (în alb) a fost titular în meciul Sport Recife - Operario (5-1). Foto: Captură YouTube
Fernando Neto (în alb) a fost titular în meciul Sport Recife - Operario (5-1). Foto: Captură YouTube

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 13:37 / Actualizat joi, 11 mai 2023 14:16

Fernando Neto, mijlocaș la Sao Bernardo din ianuarie, în trecut la Operario-PR, din liga secundă braziliană, afirma într-o discuție telefonică înregistrată de procurori că „am făcut totul ca să iau cartonașul roșu, dar nenorocitul ăsta mi-a dat doar galben”. I s-au promis 100.000$ și a fost amenințat pentru că nu a reușit să provoace eliminarea.

Scandalul blaturilor a lovit puternic fotbalul brazilian. Luna trecută, procurorii au declanșat operațiunea „Pedeapsa Maximă 2”, descoperind meciuri trucate pentru mafia pariurilor și în primele două divizii ale Țării Cafelei, și în campionatele de stat. 25 de jucători acuzați într-o investigație întinsă în 16 orașe din 6 state.

Încotro? Echipa din SuperLigă riscă să se dezintegreze în vară!
PLAY-OUT
Încotro? Echipa din SuperLigă riscă să se dezintegreze în vară!

Fernando Neto, blat nereușit pentru pariuri

În cazul lui Fernando Neto, 30 de ani, fost mijlocaș la Operario-PR, Ministerul Public i-a înregistrat telefonul și astfel s-a aflat că un bărbat pe nume Bruno Lopez i-a oferit pe 27 octombrie 2022 nu mai puțin de 500.000 de reali (n.r.- moneda națională), echivalentul a 100.000 de dolari, a dezvăluit UOL Esporte.

Ce trebuia să facă în schimbul acestei sume? Să fie eliminat a doua zi, în timpul partidei Sport Recife - Operario 5-1, din Serie B! A reușit? Nu. Arbitrul Caio Augusto Vieira i-a dat doar cartonaș galben.

VIDEO. Rezumatul meciului Sport Recife - Operario (5-1)

Fernando Neto: „I-am zis arbitrului că e orb”

Într-o discuție înregistrată de procurori, Neto încerca să se disculpe în fața lui Lopez, care îl amenința. 

„Frate, dacă vezi jocul, știi că am făcut totul, poți auzi ce îi spun arbitrului. Am făcut toate faulturile posibile, și fără minge. Și nicio reacție. I-am zis arbitrului că e orb, că e un nonorocit, l-am înjurat de mai multe ori. La un moment dat, m-a întrebat dacă vreau să fiu eliminat. În drum spre vestiare, m-a întrebat de ce mă comport astfel. Ca să înțelegeți că am făcut chiar totul, iar nenorocitul nu m-a dat afară. Doar m-a avertizat cu un «galben»”, i-a transmis Neto celui care îi cerea socoteală.

Fernando Neto a vrut să corupă un jucător de la Santos

Pe 7 noiembrie 2022, nici două săptămâni mai târziu, același Neto a încercat să convingă un jucător de la Santos să participe la fraudă. Cine era? Fundașul Eduardo Bauermann. 

Acesta l-a refuzat însă: „Frate, îți mulțumesc pentru ofertă, dar nu intru în acest joc. Mi-am spus că nu voi mai fi implicat în asemenea lucruri. Am făcut-o anul trecut, dar arbitrul în loc să-mi dea mie cartonaș a avertizat din greșeală alt jucător. Și pentru mine a ieșit rău pentru că nu mi-am dus «misiunea» până la capăt”.

Patru fotbaliști și-au recunoscut vinovăția și au scăpat de boxa acuzaților

Potrivit UOL Esporte, patru dintre fotbaliști și-au recunoscut vinovăția și au ajuns la o înțelegere cu Ministerul Public din Goias la începutul acestei săptămâni. În urma acestui acord, nu vor mai intra la proces în boxa acuzaților. Vor fi doar martori.

Cei patru au dezvăluit că li s-au promis între 6.000 și 16.000 de dolari. Dar au primit mai puțin de la mafia pariurilor (între 1.000 și 6.000$) pentru a face ce li s-a cerut. 

VIDEO. Leo Strizu a dezvăluit un blat făcut la Oțelul Galați: „Nu au fost șuturi pe poartă”

Citește și:

Mircea Lucescu e dorit cu orice preț de un club european

Cuplul momentului în sport a „strălucit” pe San Siro

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
DMA87
DMA87  •  11 Mai 2023, 14:36

Cât ghinion! Și dacă îl elimina arbitrul, intervenea VAR-ul și schimba decizia. :)))

cipinho79
cipinho79  •  11 Mai 2023, 14:24

e clar, arbitrul avea sarcina de la alti pariori sa nu elimine pe nimeni ;)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează