INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

FIFA a decis! Campionatul Mondial din Qatar 2022 va avea 32 de echipe » A picat planul cu 48 de echipe, dar s-ar putea relua pentru 2026

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 mai 2019 23:12

Planul FIFA de a extinde numărul echipelor la 48 pentru Campionatul Mondial din 2022 din Qatar a căzut. Astfel, Cupa Mondială va avea la start tot 32 de formații, așa cum s-a întâmplat la ultimele ediții.

S-a discutat intens pe marginea acestui subiect, ce acum pare închis, cel puțin deocamdată. FIFA a dat explicații pe site-ul oficial.

După consultările șefilor FIFA, ce ar fi inclus în calcule și țări vecine pentru organizarea competiției, s-a ajuns la concluzia că o Cupă Mondială cu 48 de echipe nu e fiabilă.

S-a luat în calcul chiar posibilitatea ca cei din Qatar să organizeze singuri turneul, dar s-a decis că nu este suficient timp pentru o evaluare detaliată a impactului logistic.

Mai mult, timpul scurt rămas până la această competiție exclude orice posibilitate ca acest lucru să se mai întâmple în următorii 3 ani. Totuși ideea nu a căzut definitiv, așa că sunt șanse mari ca la CM 2026, organizat de SUA, Canada și Mexic, să avem până la urmă 48 de echipe.

Vezi și:

SEISM ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! Telekom dispare din România, Digi și Orange împart abonații, drepturile TV sunt în aer » Urmează falimentul Ligii 1?

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
popescu222
popescu222  •  23 Mai 2019, 05:34

Nu e fiabila?... vai mama voastra de semidocti....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează