INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

FIFA a încheiat un contract comercial cu un gigant petrolier saudit până în 2034! Ce sumă va primi anual forul mondial

Începută timid de Joao Havelange, continuată creator de Sepp Blatter, globalizarea fotbalului este definitivată de actualul șef al FIFA, Gianni Infantino (stânga) FOTO Imago
Începută timid de Joao Havelange, continuată creator de Sepp Blatter, globalizarea fotbalului este definitivată de actualul șef al FIFA, Gianni Infantino (stânga) FOTO Imago

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 11:09 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 12:24

Potrivit The Times, FIFA va fi sponsorizată de Aramco, companie de stat a Arabiei Saudite, care va vira, anual, suma de 100 de milioane $ până în 2034, când Cupa Mondială ar putea avea loc în țara din Orientul Mijlociu.

FIFA continuă să atragă sponsori din întreaga lume și nici nu se uită de unde-i intră banii în conturi. Ultimul pe listă este un producător gigant petrolier din Arabia Saudită, țară care este aproape pretutindeni criticată pentru nerespectarea drepturilor omului. 

Aramco sponsorizează FIFA cu 100 de milioane de dolari

Cotidianul The Times a dezvăluit că forul mondial a încheiat un parteneriat care se întinde pe 11 ani și, potrivit căruia, va primi suma de 100 de milioane de dolari din partea Aramco, companie de stat în Regatul situat în Orientul Mijlociu. 

Acordul semnat de Gianni Infantino va fi valabil până în 2034, când se presupune că Arabia Saudită va organiza turneul final, în condițiile în care până în prezent Australia și-a retras candidatura și nimeni altcineva n-a mai licitat.

Ediția cu numărul 25 revine în Asia

Aceeași sursă susține că Aramco va deveni astfel sponsor principal al FIFA și, practic, va garanta țării din Orientul Mijlociu găzduirea turneului final din 2034. Termenul limită pentru prezentarea candidaturii a expirat marți, de când a început numărătoarea inversă a celor 25 de zile în care guvernul trebuie să ofere garanțiile necesare.

Forul surprem fotbalistic s-a asigurat că rotația continentelor se va face până la ediția din 2030 inclusiv, astfel ca la ediția cu numărul 25 Cupa Mondială să revină în Asia la doar 12 ani de la turneul din Qatar.

Asocieri cu mari companii de stat!

Aramco mai sponsorizează Comitetul Internațional de Cricket, principalul campionat de cricket din India, Formula 1, competiții feminine de golf plus alte întreceri din zona Golfului. A devenit o tradiție ca FIFA să se asocieze cu uriașe companii de stat din întreaga lume, de genul Gazprom, care a fost sponsor principal la CM 2018 din Rusia, Qatar Airways și Visit Saudi, la turneul final din Qatar 2022.

Citește și

Argentina, la prima înfrângere după 12 luni! Scene incredibile cu Messi: i-a băgat mâna în gât unui adversar!
CALIFICĂRI CM 2026
Argentina, la prima înfrângere după 12 luni! Scene incredibile cu Messi: i-a băgat mâna în gât unui adversar!
Panică la Real Madrid! Vinicius a ieșit accidentat din meciul Columbia - Brazilia!
REAL MADRID
Panică la Real Madrid! Vinicius a ieșit accidentat din meciul Columbia - Brazilia!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
chepandy777
chepandy777  •  17 Noiembrie 2023, 18:04

Uite asa se primeste mita, in forma de sponsorizari. Blatter si Platini sunt ingerasi pe linga asta)

parachioara5
parachioara5  •  17 Noiembrie 2023, 13:53

...burleanu ...demisia ...nu esti bun de nimik ...

elgabri
elgabri  •  17 Noiembrie 2023, 13:37

Uniuna Europeana cand organizeaza CM sau o face prin interpusi ?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează