INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROTEST

UPDATE Boicotul Europei: peste 12 federații vor să se retragă de la FIFA! FRF: „Ar deveni o formă de sclavagism”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 12:48 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 13:55

Nordicii au pornit la atac și în jurul lor s-au unit și alte federații continentale în lupta împotriva planului FIFA de a transforma întregul program competițional și de a organiza turneul final de Campionat Mondial o dată la doi ani.

  • Următorul Campionat Mondial va avea loc în 2022, în Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

UPDATE 13:50 » FRF nu e de acord cu un Mondial o dată la 2 ani: „Ar deveni o formă de sclavagism”

Surse GSP.ro din FRF susțin că șefii fotbalului românesc sunt împotriva unui turneu final din doi în doi ani!

„Și noi suntem pe aceeași poziție ca UEFA față de acest subiect. Jucându-se atât de des, s-ar pierde substanța Mondialului. Și, mai mult decât atât, ar putea deveni o formă de sclavagism la adresa fotbaliștilor”.

Vor ca acest plan să fie votat în decembrie

Proiectul lui Arsène Wenger, directorul de dezvoltare globală de la FIFA, de a restructura tot programul fotbalului mondial și de a avea un CM din doi în doi ani începând din 2026, este tot mai contestat. Mai ales în Europa și America de Sud.

Și fostul manager al lui Arsenal, și Gianni Infantino, președintele forului de la Zürich, încearcă să-i convingă pe toți membrii FIFA (211) să se alieze în acest plan, au discutat și cu șefii federațiilor, și cu selecționerii naționalelor (conferința online cu antrenorii a avut loc marți, continuând mâine). Vor ca ideea Mondialului o dată la doi ani să fie votată în decembrie.

6 federații nordice conduc protestul împotriva FIFA

Europa e împotrivă! Agenția Associated Press a aflat că peste 12 din cele 55 de federații continentale vor să boicoteze FIFA. Amenință să se retragă din organizația internațională.

Cei care conduc acest protest sunt nordicii. Săptămâna trecută, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Islanda și Feroe au dat un comunicat comun:

„Dacă majoritatea decide la FIFA adoptarea propunerii unui Mondial din doi în doi ani, federațiile nordice vor lua în considerare acțiuni și scenarii mai apropiate de valorile noastre fundamentale".

Cluburile și naționalele nu vor fi afectate

Protestatarii au notificat deja UEFA despre dorința lor de a părăsi FIFA. Un gest care nu ar afecta în viitor participarea cluburilor și echipelor naționale la competițiile UEFA.

VIDEO Klopp, încântat de victoria cu Atletico Madrid

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Diego Simeone explică de ce nu l-a salutat pe Klopp: „Nu îmi place!” » Ce a declarat antrenorul lui Liverpool

Benzema concurează la Balonul de Aur, dar a început azi procesul contra lui. Riscă 5 ani de închisoare!

Playtech: Anamaria Prodan îl face praf pe Reghecampf. Cuvinte distrugătoare la adresa lui: “Mă rog să nu-l mai vadă băiatul meu. M-am săturat de mizeria lui”


Comentarii (31)
846167745506403
Emanuel Kraus  •  21 Octombrie 2021, 14:22
Postat de coriolanus pe 20 Octombrie 2021, 15:18

Si tu daca alergi pana frigider obosesti.. Asa e

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10204390237636316
Constantin Rusanda  •  20 Octombrie 2021, 20:08
Postat de talpaiadului pe 20 Octombrie 2021, 18:02

Ar fi bine ca America de Sud sa se alature Europei si sa faca un campionat Euro-American in locul campionatului mondial.

Cele două federații sunt de acord. Împotriva acestei idei. Nu este o noutate. Chiar dacă au puține voturi în comparație cu Asia,Africa și toate insulele afiliate FIFA, banii de ele două vin.

10204390237636316
Constantin Rusanda  •  20 Octombrie 2021, 20:03

Să fim serioși. FIFA are voturile necesare, dar, ce campioana mondiala ar fi aia, care nu se bate cu tarile din Europa sau America de Sud? Cluburile, care plătesc salarii la jucători, nu vor fi niciodată de accord, ele fiind susținute de UEFA și Comenbol. Jucătorii de pe alte continente, ar putea fi interziși la naționale de către cluburi, s-au concediați. Cu toate voturile lor, cine s-ar uita, s-au ar plăti pentru o așa cupa mondiala? Fără cele două federații FIFA ar intra în incapacitate de plata

Vezi toate comentariile (31)
Comentează