INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REGULAMENT

FIFA pregătește o decizie istorică » Fotbaliștii vor putea schimba naționala! Care sunt condițiile

Munir, aici în duel cu Messi, ar fi putut evolua la Mondialul din 2018 pentru Maroc dacă această regulă era în vigoare
Munir, aici în duel cu Messi, ar fi putut evolua la Mondialul din 2018 pentru Maroc dacă această regulă era în vigoare

Articol de - Publicat sambata, 19 septembrie 2020 10:12 / Actualizat sambata, 19 septembrie 2020 10:41

FIFA ia o decizie istorică. Vrea să le permită tinerelor talente să evolueze pentru altă țară, chiar dacă au îmbrăcat tricoul unei reprezentative. S-ar evita blocarea unor fotbaliști valoroși.

FIFA pregătește o schimbare istorică. O nouă regulă va intra în vigoare, permițând unui jucător să treacă la altă echipă națională! Potrivit El Pais, forul de la Zürich va oferi tinerelor talente care au evoluat puțin pentru o reprezentativă să aibă șansa de a se afirma cu o altă selecționată și să evite astfel ca federațiile să blocheze fotbaliști promițători numai din cauza câtorva minute bifate.

Predecesorii Puskás și Di Stefano

Nu vor fi cazuri comparabile cu celebrii Ferenc Puskás, care a îmbrăcat tricoul Spaniei (4 meciuri și 3 goluri), după ce scrisese istorie cu Ungaria între 1945 și 1956, sau Alfredo Di Stéfano, care a evoluat pentru 3 naționale, Argentina, Columbia și, cel mai mult, pentru Spania. Dar va fi o mică revoluție, în condițiile stricte impuse de FIFA. Iată care sunt cerințele pentru a schimba naționala:

  1.  La momentul disputării ultimului joc cu precedenta reprezentativă să fi avut deja naționalitatea federației pe care dorește s-o reprezinte ulterior 
  2. La momentul ultimei prezențe într-un meci oficial cu precedenta reprezentativă nu împlinise 21 de ani 
  3. Dacă a jucat maximum trei meciuri cu anterioara reprezentativă, atât în competiții oficiale, cât și în amicale 
  4. Dacă au trecut minimum trei ani de când a bifat ultima partidă cu precedenta reprezentativă. La fel, oficiale și amicale
  5. N-a luat parte intrând în teren la niciun meci internațional contând pentru fază finală de Cupă Mondială sau la un turneu al unei confederații continentale.

Munir a ratat ultimul Mondial

Cele cinci condiții limitează drastic posibilitățile unui exod, dar rezolvă o problemă importantă. Să nu oprească fotbaliști care nu au loc la naționale puternice și care au fost doar încercați și apoi abandonați de a conta la alte selecționate. Spaniolii dau exemplul lui Munir el Haddadi. Acesta a ratat CM 2018, unde voia să reprezinte Marocul, din cauza celor 13 minute jucate în preliminariile Euro 2014 pentru Furia Roja contra Macedoniei. 

FIFA pregătește o decizie istorică » Fotbaliștii vor putea schimba naționala! Care sunt condițiile
Alfredo di Stefano

2 echipe naționalea reprezentat Luis Monti, fiind unicul fotbalist ce a jucat la Mondial cu echipe diferite. Celebrul mijlocaș a avut 16 selecții pentru Argentina, pierzând finala din 1930, și apoi 18 pentru Italia, cu care a devenit campion în 1934. A câștigat și patru scudetti cu Juventus

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

FOTO Cum își devorează Bayern Munchen adversarii: moment incredibil petrecut la 7-0 în minutul 72

VIDEO Scene incredibile în Germania » Au păstrat distanța socială pe teren, în semn de protest! Cât s-a terminatul meciul

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează