INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  THE BEST

FIFA THE BEST // VIDEO + FOTO Șocul serii la gala FIFA » Lionel Messi a câștigat trofeul The Best! Daniel Zsori, născut în România, a luat premiul Puskas

Articol de GSP - Publicat luni, 23 septembrie 2019 18:17

Luni, la Scala din Milano, a avut loc Gala FIFA The Best. Lionel Messi și Megan Rapinoe au fost marii câștigători. 

Leo Messi, campion în Spania și semifinalist UEFA Champions League, a fost desemnat cel mai bun jucător al lumii. Megan Rapinoe, campioană mondială cu Statele Unite, a fost aleasă cea mai bună jucătoare. 

+2 FOTO

Jurgen Klopp, câștigător al Ligii Campionilor cu Liverpool, a fost antrenorul anului, iar Jill Ellis a primit premiul pentru antrenoarea anului după ce a câștigat titlul mondial cu SUA. 

Cel mai bun „11” masculin: Alisson (Liverpool) - De Ligt (Ajax/Juventus), Sergio Ramos (Real Madrid), Van Dijk (Liverpool), Marcelo (Real Madrid) - De Jong (Ajax/Barcelona), Modric (Real Madrid), Hazard (Chelsea/Real Madrid) - Mbappe (PSG), Cristiano Ronaldo (Juventus), Messi (Barcelona)  

Cel mai bun „11” feminin: Sari van Veenendaal - 󠁥󠁮󠁧󠁿 Lucy Bronze, Nilla Fischer, Kelley O’Hara, Wendie Renard - Julie Ertz, Amandine Henry, Rose Lavelle, Marta - Alex Morgan, Megan Rapinoe

Un român a marcat cel mai frumos gol

Premiul Puskas i-a revenit lui Daniel Zsori, jucător de 18 ani este născut la Oradea.

Câștigătorii au fost aleși ca urmare a voturilor exprimate de fani, jurnaliști, selecționeri și căpitanii echipelor naționale în perioada 31 iulie -19 august 2019. Premiile au fost acordate pentru performanțele reușite din 16 iulie 2018 până în 19 iulie 2019. 

update 23:00

Megan Rapinoe, 34 de ani, a primit premiul FIFA The Best pentru cea mai bună jucătoare. A fost căpitanul echipe naționale a Statelor Unite, campioană mondială în 2019.

„Nu mai am cuvinte. Vreau să-i mulțumesc minunatei mele iubite, care nu a putut fi aici. Mulțumesc și tuturor antrenorilor și lui Jill Ellis și colegelor.  A fost un an incredibil.  Mulțumesc tuturor celor care au organizat Mondialul de fotbalul feminin. 

Vreau să vorbesc despre poveștile care m-au impresionat. Vreau să luptăm împotriva homofobiei! Avem o oportunitate mare pentru că suntem fotbaliști profesioniști. Vă cer tuturor de aici să-i ajutați pe alții. Avem o putere incredibilă.  

Dacă toți s-ar ridica împotriva homofobiei, a salariilor inegale sau pentru drepturile homosexualilor, totul ar fi mai bine”
Megan Rapinoe

update 22:55

Lionel Messi a primit premiul FIFA The Best pentru cel mai bun jucător al anului. „Vă mulțumesc mult. În primul rând vreau să le mulțumesc toți celor care au decis să iau eu premiul acesta. Pentru mine, premiile individuale sunt pe locul doi. E o zi specială. Vreau să mulțumesc soției și copiilor. E prima dată când sunt aici. E o zi extraordinară pentru mine”, a declarat Leo Messi.

update 22:45 

S-a desemnat cel mai bun „11” al sezonului:

Alisson (Liverpool) - De Ligt (Ajax/Juventus), Sergio Ramos (Real Madrid), Van Dijk (Liverpool), Marcelo (Real Madrid) - De Jong (Ajax/Barcelona), Modric (Real Madrid), Hazard (Chelsea/Real Madrid) - Mbappe (PSG), Cristiano Ronaldo (Juventus), Messi (Barcelona)  

update 22:40 

Jill Ellis, 53 de ani, a fost desemnată cea mai bună antrenoare a lumii. Anul acesta a câștigat Campionatul Mondial cu naționala Statelor Unite. E prima care câștigă două tiluri mondiale: 2015 și 2019

update 22:35 

Alisson Becker, portarul lui Liverpool, primește premiul pentru cel mai bun portar. I-a învins pe Marc Andre Ter Stegen și Ederson.

După anunțarea câștigătorului a avut loc un moment stânjenitor. Allison nu și-a dat seama că a câștigat și a durat puțin până a venit pe scenă. „E un premiu important pentru mine. Vă mulțumesc mult”, a spus brazilianul.

update 22:30

Pentru prima dată în istorie s-a desemnat cel mai bun „11” din fotbalul feminin. 

Sari van Veenendaal - 󠁥󠁮󠁧󠁿 Lucy Bronze, Nilla Fischer, Kelley O’Hara, Wendie Renard - Julie Ertz, Amandine Henry, Rose Lavelle, Marta - Alex Morgan, Megan Rapinoe

update 22:25

Un alt moment artistic. Pe scenă este interpretată Aria Regina Nopții, din  „Flautul Fermecat”.

+3 FOTO

update 22:15 

Marcelo Bielsa, antrenorul lui Leeds, a primit premiul pentru Fair Play. Antrenorul le-a cerut jucătorilor săi s-o lase pe Aston Villa să marcheze un gol după ce Leeds a înscris când adversarii se opriseră din joc. (Detalii AICI
 

update 22:10

Sari van Veenendaal primește premiul pentru Cel mai bun Portar din fotbalul feminin. Aceasta joacă pentru Atletico Madrid și a ajuns cu Olanda în finala Campionatului Mondial din 2019.

„Azi s-a împlinit visul unui copil, care-și dorea să joace la Campionatul Mondial și la cluburile mari. Vreau să mulțumesc trofeul cu colegele de la Arsenal, fosta echipă, cu cele de la Atletico și cu cele de la echipa națională”, a spus  Veenendaal.

update 22:00 

Brazilianca Silva Greco primește premiul pentru Suporterul Anului. Aceasta își duce fiul Nicolas, care are probleme de vedere, la toate meciurile celor de la Palmeiras și îi povestește ce se întâmplă pe teren. Cei doi au urcat împreună pe scenă și au fost premiați de Andrea Pirlo. 

FIFA THE BEST // VIDEO + FOTO Șocul serii la gala FIFA » Lionel Messi a câștigat trofeul The Best! Daniel Zsori, născut în România, a luat premiul Puskas

update 21:55

Jurgen Klopp este desemnat  cel mai bun antrenor al anului. Neamțul care a câștigat UEFA Champions League cu Liverpool i-a învins pe Pep Guardiola și Mauricio Pochettino.

„Le mulțumesc celor din familia mea! Eu am câștigat Liga și de aceea am primit acest trofeu. Mulțumesc clubului meu uimitor și patronilor care mi-au dat o echipă extraordinară. Mulțumesc și antrenorilor de la club. Sunt mândru să fiu antrenorul unor asemenea jucători. Vă mulțumesc tuturor”, a spus Jurgen Klopp.

update 21:50 

Premiul Puskas este câștigat de Daniel Zsori. Jucătorul de 18 ani este născut la Oradea. Este legitimat în prezent la MOL Vidi. Golul său a fost marcat în meciul Debrecen - Ferencvaros, pe 16 februarie 2019. 

update 21:30

A început gala. Primul moment artistic este o scenă de balet din piesa „Giselle”. Gazdele evenimentului sunt Ruud Gullit și IIlaria D'Amico, logodnica lui Gianluigi Buffon.

update 21:00

Nume importante din fotbalul mondial au început să ajungă la evenimen, printre care Jose Mourinho, Marco Materazzi, Ronaldo, Juan Sebastian Veron sau Marco Van Basten.

+5 FOTO

Citește și:

Xavi știe care este cauza jocului slab al Barcelonei și știe cum se pot îndrepta lucrurile: „Trebuie să-l convingi pe Messi să alerge!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
sitedehaine
sitedehaine  •  24 Septembrie 2019, 20:25

La anu ar trebui sa ia Cristiano Ronaldo. Daca joci in aparare greu de crezut ca te poti atinge de vreun premiu :)

883758598355956
Adrian Fulgos  •  24 Septembrie 2019, 20:15
Postat de magic4ever pe 24 Septembrie 2019, 10:57

Uefa Champions League este mult mai importanta decat campionatul spaniei si titlul de golgheter al Europei...la nationala Messi a fost un fotbalist oarecare,nu a facut nimic notabil pentru Argentina...Van Dijk a castigat UCL,a fost stalpul apararii la Liverpool, a iesit cel mai bun fotbalist din Premier League, ajuns in finala Cupei Natiunilor cu Olanda si nu a fost driblat de nimeni timp de 65 de meciuri...un alt premiu nemeritat castigat de Messi dupa ce in 2009 a castigat balonul de aur desi Sneijder castigase UCL,campionatul Italiei si cupa cu Inter si jucase finala Cupei Mondiale ...

Acesta este un trofeu obtinut individual pentru calitătiile tehnice deosebite si a numarului de goluri marcate. Sa-l compari pe Messi cu un fundaş, chiar talentat fiind, este utopic. Se poate compara abilitatea si tehnica impecabila a lui Messi cu mobilitate si tehnica lui van Dijk? Este oare mai uşor sa dai goluri decit sa le aperi, ținind cont ca mai ai si un portar in spate? Champions a fost cîştigat de Liverpool ca echipa si de un antrenor genial, nu de van Dijk singur. La capitolul asta Messi a fost dezavantajat total, avînd in returul cu Liverpool un antrenor si o apărare de tot rîsul. La nivel individual Messi este peste toti jucatorii istoriei. Si fac parte dintre cei care l-au prins pe Pele jucínd. Si pe Maradona.

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  24 Septembrie 2019, 17:47
Postat de magic4ever pe 24 Septembrie 2019, 10:57

Uefa Champions League este mult mai importanta decat campionatul spaniei si titlul de golgheter al Europei...la nationala Messi a fost un fotbalist oarecare,nu a facut nimic notabil pentru Argentina...Van Dijk a castigat UCL,a fost stalpul apararii la Liverpool, a iesit cel mai bun fotbalist din Premier League, ajuns in finala Cupei Natiunilor cu Olanda si nu a fost driblat de nimeni timp de 65 de meciuri...un alt premiu nemeritat castigat de Messi dupa ce in 2009 a castigat balonul de aur desi Sneijder castigase UCL,campionatul Italiei si cupa cu Inter si jucase finala Cupei Mondiale ...

Esti praf.Messi a meritat pe deplin sa fie desemnat cel mai bun.A avut un sezon fantastic

Vezi toate comentariile (42)
Comentează