INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

În plin război, FIFA a vărsat peste un milion de dolari în fotbalul din Rusia!

Gianni Infantino, președintele FIFA și Vladimir Putin, președintele Rusiei // Foto: Imago
Gianni Infantino, președintele FIFA și Vladimir Putin, președintele Rusiei // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2023 20:22 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 21:13

Premierea de către FIFA a cluburilor de fotbal care au trimis jucători la Campionatul Mondial 2022 din Qatar scoate la iveală o situație controversată: deși Rusia e boicotată de la începutul războiului din Ucraina, forul mondial trimite peste un milion de dolari cluburilor din această țară.

Războiul din Ucraina a provocat un boicot îndelung al Rusiei la toate nivelurile. Marile companii internaționale s-au retras sau și-au suspendat activitățile din această țară, au urmat sancțiuni și interdicții internaționale din partea multor țări, iar la nivel de sport FIFA, UEFA și alte foruri au suspendat participarea cluburilor, dar și a naționalei ruse în competiții. Toate acestea pentru a nu infuza fonduri către Rusia care, indirect, să susțină efortul de război.

Manchester City umflă potul! Ce sume au primit de la FIFA cluburile pentru jucătorii prezenți la CM 2022
FIFA
Manchester City umflă potul! Ce sume au primit de la FIFA cluburile pentru jucătorii prezenți la CM 2022

FIFA premiază cluburile din Rusia pentru CM 2022

În acest context, FIFA a anunțat premiile care vor reveni cluburilor din întreaga lume care au avut jucători la Campionatul Mondial din Qatar. Iar o parte din pot va ajunge în Rusia, țară pe care chiar ea a suspendat-o!

Printre cele 440 de cluburi premiate se află și șase echipe ruse care au avut jucători convocați de diferite naționale, altele decât Rusia, la Mondial. Acestea vor primi, în total, suma de 1.229.186 de dolari, ceea ce reprezintă 0,77% din totalul fondului de premiere alocat de FIFA pentru echipele din UEFA.

Zenit Sankt Petersburg va primi cei mai mulți bani: 476.346 de dolari, urmată de Dinamo Moscova (361.364 dolari) și CSKA Moscova (159.693 dolari).

În plin război, FIFA a vărsat peste un milion de dolari în fotbalul din Rusia!
Toți banii pe care îi primesc cluburile din Rusia de la FIFA

208.650.496 $e fondul total de premiere al cluburilor pus la dispoziție de FIFA pentru CM 2022

Anglia are record de încasări, Argentina ia puțin mai mult ca Rusia!

În schimb, cluburile din România nu vor primi niciun ban de la FIFA, asta deoarece niciun jucător din țara noastră nu a fost prezent la Campionatul Mondial din Qatar.

Anglia, pe de altă parte, va lua 37.713.297 de dolari, ceea ce reprezintă 23.73% din fondul total de premiere alocat de FIFA țărilor din Europa. Nu mai puțin de 46 de cluburi, de la Premier League până la al cincilea eșalon, vor primi bani de la FIFA. Manchester City ia cei mai mulți, 4.596.445 dolari, record atât pentru Anglia, cât și la nivel mondial. Află aici echipele care au primit cei mai mulți bani.

Deși a cucerit Campionatul Mondial, Argentina nu a reușit să atragă prea mulți bani pentru cluburile din țara ei: acestea au încasat doar 2.118.909 $, mai mult de jumătate mergând la River Plate (1.204.547 $). Doar șapte cluburi din Argentina vor primi bani de la FIFA.

În plin război, FIFA a vărsat peste un milion de dolari în fotbalul din Rusia!
Sumele pe care le vor primi cluburile din Argentina de la FIFA pentru CM 2022

10.950 $pe zi petrecută în Qatar pentru fiecare jucător e suma oferită de FIFA ca recompensă cluburilor prin programul „Benefits Programme”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Acord verbal cu PSG » Campioana Franței aduce un star din Serie A și își asigură backup în cazul plecării lui Kylian Mbappe

Formația lui Cristiano Ronaldo a primit o interdicție de a înregistra jucători noi din partea FIFA pentru neplata unei datorii de 460.000 de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
contrabas3
contrabas3  •  14 Iulie 2023, 10:16

Abia aștept să se termine odată conflictul din Ucraina, să fie reprimite echipele rusești în cupele europene, campionatul lor să fie iar preluat de bookmakers și să facem bani din asta. Să vezi meciuri cu scoruri năstrușnice! O să fie o pâine bună de mâncat, la fel ca pe vremea când Bitcoin a crescut de la nimic la câteva zeci de mii de dolari. Lol!

dogofwarcipi
dogofwarcipi  •  13 Iulie 2023, 21:28

Mama , ce de bani :))) ce articol! :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează