INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

FIFA vrea o schimbare uriașă în fotbal! Motivul pentru care pot fi interzise împrumuturile de jucători

Gianni Infantino, președintele FIFA // FOTO: Guliver/GettyImages
Gianni Infantino, președintele FIFA // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 10 aprilie 2018 14:26

FIFA studiază posibilitatea de a interzice împrumuturile de jucători din cauză că echipele încalcă astfel regulile fair play-ului financiar.

Potrivit revistei France Football, măsura este analizată de câteva luni și ar putea fi pusă în aplicare de Comitetul Executiv care se va reuni octombrie.

FIFA crede că împrumutul jucătorilor, care ințial trebuia să asigure minute fotbaliștilor care nu jucau la echipele lor, s-a transformat într-un mod de a fenta regulile fair play-ului financiar.

Unul dintre exemplele date de FIFA este împrumutului lui Kylian Mbappe. Atacantul francez a fost împrumutat de PSG de la AS Monaco, în vară, iar la finalul împrumutului PSG va achita 180 de milioane de euro. Prin acest împrumut, PSG a driblat regulile fair-play-ului financiar, după ce plătise 222 de milioane de euro pentru Neymar.

41 
de jucători are Juventus sub formă de împrumut, echipa cu cei mai mulți fotbaliști cedați

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
romulus65
romulus65  •  10 Aprilie 2018, 15:43

Este o mare porcarie, cate cluburi au atatia bani ca sa faca ce a facut PSG cu Mbappe? Pentru cateva cluburi bogate care isi permit transferuri de sute de milioane de euro le pedepsesti pe toate celelalte. Mi se pare discriminatoriu ceea ce vrea sa faca UEFA.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează