INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ALEGERI FIFA

Figo și-a retras candidatura la FIFA cu o săptămînă înainte de alegeri, acuzînd dictatura lui Blatter: "Am văzut asta cu ochii mei"

Articol de GSP - Publicat joi, 21 mai 2015 20:03

Luis Figo a anunțat cu 8 zile înaintea alegerilor că s-a retras din cursa pentru președinția FIFA, la cîteva ore după ce și omul susținut de FRF, Michael van Praag, a anunțat că nu va mai candida.

Portughezul Figo și-a motivat decizia spunînd că procesul electoral a arătat o gravă lipsă de transparență democratică.

"În ultimele luni am remarcat că nu există nici o dorință de schimbare, am fost martorul unor incidente prin toată lumea, de care ar trebui să-i fie rușine oricui dorește ca fotbalul să fie un sport liber, curat și democratic. E o dictatură! Am văzut cu ochii mei președinți de federație care, la o zi după ce au comparat FIFA cu diavolul, au urcat pe scenă și au comparat aceiași oameni cu Iisus.

Unii candidați au fost opriți de la a se adresa federațiilor, în timp ce un alt candidat a putut rosti un discurs liber. N-a fost nici măcar o singură dezbatere publică despre proiectele candidaților. Procesul de alegere este un plebiscit pentru acordarea puterii unui singur om, lucru cu care eu nu sînt de acord.

De aceea, după o perioadă de reflecție și discuție cu alți doi candidați am decis că ceea ce se va întîmpla pe 29 mai la Zurich nu e un act electoral normal. Și din cauza asta nu mai contați pe mine! Decizia e luată, nu voi participa la așa ceva. Le mulțumesc celor care m-au susținut și îi rog să mențină vie dorința lor de renaștere a fotbalului, care, deși va dura, pînă la urmă se va petrece", scrie în comunicatul lui Figo.

Singurul contracandidat pentru Blatter, 79 de ani, a mai rămas doar prințul Iordaniei Ali Bin Al-Hussein, 39 de ani, actual vicepreședinte FIFA.

Astfel, pentru alegerile din 29 mai de la Zurich, ex-candidatul olandez Van Praag îl va susține pe Ali Bin Al-Hussein, iar în aceste condiții FRF va fi și ea cel mai probabil alături de prințul Iordaniei.

Playtech: Ianis Hagi, cea mai proastă veste. Gerrard a făcut anunțul trist


Comentarii (4)
ftwraku
ftwraku  •  21 Mai 2015, 21:14

asta imi aminteste de o alta alegere trista cand au fost tot 2 candidati:Hitler si Stalin. Desigur,pastrand proportia. Acum ii ai pe Blatter si pe Ali Bin Al-Hussein.. "lideri" astia de vin din famili"trimise" de Dumnezeu pe pamant si care sunt tolerati de americani mai sunt lasati uneori sa patrunda in sistem....ACUM NU PUTEA SA CANDIDEZE BLATTER SINGUR,trebuie sa mimeze o oarece democratie...Pana si Stalin si Hitler au mimat asta la un moment dat. Asa daca sta in genuchi si intelege rolul,poate araboiul sa fie el ceva pe la Fifa...acum e pe post de 'iepure" cum sunt aia la maratoane. Din zona aia ,cu cat e liderul mai psihopat si mai nebun,precum aia din Arabia Saudita,cu atat sunt mai buni pt americani pt ca provoaca instabilitate si ei pot controla resursele doar in haos ca altfel lumea ar vedea niste lucruri evidente....CU O SINGURA CONDITIE: OBEDIENTA. Cam la fel este dictatura si la fotbal: cu cat sunt canditatii corupti,cu atat mai bine. Iar daca ei sunt santajabil dar isi cunosc rolul,ATUNCI E PERFECT si bun de lider 40 de ani precum Battler ...daca stai sa te gandesti,fie unu care este totalitar pe fata gen Ceasca,fie unu ca Blatter,cam tot aia e....Asa la vrajala,si comunistii au organizat 'alegeri' cand au venit la putere....de cand corporatiile si marketingul au influenta la Fifa,acolo exista doar un "el lider maximo"-Blatter.

ando89
ando89  •  21 Mai 2015, 21:13

Sa vina printul Ali, speram ca regele Abdullah al II-lea il va sprijini cu expertiza sa in lupta impotriva raufacatorilor cu gulere albe, scapa de el in lupta pentru tron:))

robertino2
robertino2  •  21 Mai 2015, 21:00

Un embargou la Boicil si scapam de Blatter natural.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează