INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Fiii cei mari ai lui Zidane se află pe lista minorilor pentru care Real a primit interdicție la transferuri: "Totul e absurd!"

Enzo Zidane (în albastru), la Real Castilla
Enzo Zidane (în albastru), la Real Castilla

Articol de - Publicat sambata, 16 ianuarie 2016 00:00

Directorul juridic al clubului madrilen susține că băieții lui Zidane au ajuns la Academia blanca "fiindcă tatăl lor muncea în Spania". Real și Atletico au fost pedepsite de FIFA pentru nereguli în transferurile străinilor minori.

Opt puști, opt minori străini, 8 transferuri care au încălcat legile FIFA. Aceasta a fost explicația forului mondial pentru sancțiunea împotriva Realului. Dar madrilenii protestează. Anunță că vor face imediat apel, susținînd că vor cîștiga.

Doi sînt născuți în Franța

Unul din punctele forte ale pledoariei spaniolilor: copiii lui Zinedine Zidane. Pe lista atacată de FIFA sînt și Enzo și Luca, 20 și 17 ani, băieții cei mari ai antrenorului blanco, iar directorul juridic al clubului declară că "acest lucru este imposibil de înțeles. Totul e absurd".

Toți fiii lui ZZ sînt la juniorii Casei Albe, însă numai Enzo și Luca sînt considerați străini, pentru că s-au născut în Franța (Theo, 13 ani, și Elyaz, 10). Și totuși, "ei au ajuns la Academie după ce Zidane a semnat cu Real, în 2001. Legile cer ca părinții să lucreze în țara în care ajung copiii și să aibă un serviciu. Zinedine juca la noi, muncea în Spania. Nu a venit pentru că băieții săi aveau contract la Real", afirmă Javier Lopez Farre.

Repetă strategia Barcei?

Real și Atletico au interdicție la următoarele două mercato: vară 2016 și iarnă 2017. Numai că, dezvăluie cotidianul Marca, ar putea proceda ca Barcelona în 2014. Să întîrzie hotărîrea finală prin tot felul de apeluri și recursuri, astfel încît sancțiunea să fie mutată total în 2017. Și, la fel cum Barca l-a cumpărat pe Suarez în 2014, ambele ar putea face transferurile dorite la sfîrșitul actualului sezon.

22%din transferurile internaționale de minori înregistrate în 2014 au fost realizate de cluburile spaniole (1.607), cele mai multe; pe locul 2 e Portugalia (188)

Transferuri ce ar putea fi ratate în vara lui 2016

Nume Club actual Posibilă destinație
C. Ronaldo Real Madrid Paris SG
G. Bale Real Madrid Man. United
Benzema Real Madrid Arsenal
D. De Gea Man. United Real Madrid
E. Hazard Chelsea Real Madrid
P. Pogba Juventus Real Madrid
R. Lewandowski Bayern Real Madrid
G. Higuain Napoli Bayern

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close