INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

VIDEO + FOTO Ultimă etapă uluitoare în Belgia » Luptă în 3 pentru titlu, campioana schimbată de 5 ori în 90 de minute! Golul decisiv a venit în prelungiri

Antwerp a remizat pe terenul lui Genk, scor 2-2, și a cucerit titlul în Belgia. Royale Union SG era la mâna ei, dar a cedat pe teren propriu în fața lui Club Brugge, club fără obiectiv, scor 1-3. +8   FOTO
Antwerp a remizat pe terenul lui Genk, scor 2-2, și a cucerit titlul în Belgia. Royale Union SG era la mâna ei, dar a cedat pe teren propriu în fața lui Club Brugge, club fără obiectiv, scor 1-3.

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2023 21:52 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 22:18

Antwerp a remizat pe terenul lui Genk, scor 2-2, și a cucerit titlul în Belgia. Royale Union SG era la mâna ei, dar a cedat pe teren propriu în fața lui Club Brugge, echipă fără obiectiv în ultima rundă, scor 1-3. 

Runda decisivă din Belgia a programat meciurile Genk - Antwerp și Royale Union SG - Club Brugge. Clasamentul înaintea rundei decisive păstra trei formații în lupta pentru trofeu: Antwerp (46 puncte), Royale Union SG (46), Genk (45).

+4 FOTO

Antwerp, campioană în Belgia

Dramastismul a fost la cote inimaginabile, cu răsturnări de situație pe care niciun scenarist nu le-ar fi putut pune pe hârtie. Toate cele trei pretendente au fost, la un moment dat, în fotoliul de campioană: 

  • min 1: Royale Union SG
  • min. 45: Genk campioană
  • min. 46: Royale Union SG campioană
  • min. 89: Genk campioană
  • min. 90+4: Antwerp campioană.

Reușita decisivă din lupta pentru titlu a venit în minutul 90+4 al disputei Genk - Antwerp, la scorul de 2-1. A fost semnată de Toby Alderweireld, fostul fundaș al lui Tottenham, un șut senzațional, de la 20 de metri, direct în vinclu.

Clasamentul final din play-off:

Ultimă etapă uluitoare în Belgia » Luptă în 3 pentru titlu, campioana schimbată de 5 ori în 90 de minute! Golul decisiv a venit în prelungiri

Criteriile de departajare în Belgia sunt ca în Liga 1: punctele, rotunjire și punctele din sezonul regular. Ordinea în sezonul regular a fost: Genk, Royale Union, Antwerp.

Au ratat și Liga Campionilor!

Royale Union SG a ratat și prezența în ediția următoare a Ligii Campionilor. Un egal i-ar fi fost suficient pentru locul secund.

  • Antwerp - play-off Liga Campionilor
  • Genk - turul II preliminar Liga Campionilor
  • USG - play-off Europa League
  • Brugge - turul II preliminar Conference League
  • Gent - turul II preliminar Conference League

Antwerp, campioană în cel mai palpitant sezon din istoria Belgiei

Belgienii continuă să improvizeze în privința sistemului competițional. Anul acesta au apelat la un play-off final în care au participat doar cel mai bine clasate 4 formații. De acest lucru a beneficiat Antwerp. 

Este doar al 5-lea titlu din istoria clubului. A fost adus cu Mark van Bommel pe bancă. Precedentul trofeu fusese ridicat în stagiunea 1956/1957.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Barcelona, indestructibilă la fotbal feminin » Al doilea trofeu al Ligii Campionilor din ultimele 3 sezoane! Ce răsturnare în meciul decisiv!

Zlatan Ibrahimovic nu se lasă: pleacă la o echipă cu antrenor mai tânăr decât el!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (6)
rocky3
rocky3  •  04 Iunie 2023, 23:51
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 04 Iunie 2023, 22:48

Wow, al doilea an la rind in care Royale Union SG mai avea putin si facea minunea...

Adaug la cele enumerate de tine pe MU, PSV, PSG, Porto, Galata, Oly!

rocky3
rocky3  •  04 Iunie 2023, 23:45
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 04 Iunie 2023, 22:48

Wow, al doilea an la rind in care Royale Union SG mai avea putin si facea minunea...

Parcă îmi pare rău de ei, ca se luptă an de an la titlu, dar au soarta fcsb-ului!:)))

badeadorian
badeadorian  •  04 Iunie 2023, 23:38
Postat de ionescugeorge77 pe 04 Iunie 2023, 22:01

...ura ...ura ..campioana Belgiei ...ura ...ura ...nu intereseaza pe nimeni din Romania ...ura ...ura ...

Principalul subiect al articolului este dramatismul luptei in 3 pentru titlu !! Chiar interesant . Si in mod sigur Belgia si Romania sunt interesate de cum doarme antrenorul echipei tale favorite !!! .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close